Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
30. marts 2021 Af Nanna Berg

Skriver du speciale? Så bliv en del af KI’s specialenetværk på KU

Specialet er sidste stop inden drømmejobbet. Derfor har Forbundet Kultur og Information oprettet et netværk for dig, der skriver speciale på Institut for Kommunikation. Få input til, hvordan du forbereder dig på vejen til dit første job.

Bliv en del af forbundets specialenetværk på Facebook og få sparring til at lande drømmejobbet efter specialet

En undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at de studerende, der allerede begynder at tænke jobsøgning mens de skriver speciale, kommer hurtigere i job efter kandidatgraden er i hus end andre. Derfor har forbundet oprettet en specialegruppe med studerende fra Institut for Kommunikation, der sammen med en konsulent mødes online for at tale om jobsøgningsstrategier, man kan følge allerede mens man arbejder på specialet.

Alia Tornak, der er en af koordinatorerne for netværket, siger:  Her i corona-tiden har vi ikke så store muligheder for at mødes med vores medstuderende og tale om jobsøgning. Derfor synes jeg, at netværket er en god idé. Her kan vi tale om, hvilke tanker vi gør os omkring de jobs, vi gerne vil lande, når vi er færdige, og hvordan vi kommer derhen.

Emner i netværket er eksempelvis strukturering af tiden, planlægning af research på jobmarkedet og hvordan man får gang i sit netværk.

Hvem kan være med i netværket?

Alle specialestuderende på Institut for Kommunikation, men hvis du læser andre steder, er medlem af KI og skriver speciale, er du også velkommen

Et lærende netværk
Studie- og karrierevejleder Ester Mark fra KU er begejstret for idéen. Hun fortæller, at de også fra universitetets side gør meget ud af at opfordre de specialestuderende til at gå i gang med jobsøgning, allerede mens de skriver speciale.

- Der er mange fordele ved at være i netværk med andre specialestuderende. Der kan man spejle sig i hinanden, inspirere hinanden og sparre om, hvordan man helt konkret søger job, mens man er i gang med specialet. Jeg oplever tit, at de studerende fokuserer på at sende en masse ansøgninger ud, men i virkeligheden handler det meget mere om at søge viden, kigge på LinkedIn efter relevante virksomheder og opdyrke sit netværk, fortæller hun.

Netværket, der mødes via Zoom og har sin egen Facebookgruppe, har omkring 20 medlemmer, og der er plads til flere. Der afholdes sparringsmøder cirka en gang om måneden, og så er der lidt større oplæg fra Forbundets konsulent, Nanna Berg, der handler om jobsøgning.

- Det kan for eksempel være en workshop om hvordan man laver en elevatortale, så de studerende ved præcis hvad de skal sige, hvis de kontakter en virksomhed, siger hun.

Hvad er en elevatortale?

Det er en præsentation af dig selv, dine kompetencer, dine ambitioner og konkrete bud på, hvad du kan bidrage med i en virksomhed

Derudover er der workshops om at skrive den gode ansøgning og CV og ringe på et stillingsopslag. Sidstnævnte er særligt noget de studerende ikke ved, hvorfor og hvordan de skal gøre.

-De tænker mange gange, at de skal ringe for at sælge sig selv til chefen, men det handler om, at få flere oplysninger om stillingen, så man kan skrive en målrettet ansøgning, fortæller hun videre.

Hvordan kommer du med?

Find Facebookgruppen: Netværk for specialestuderende og meld dig ind. Det er gratis.