Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Hvilket KI vil du gerne have? Bliv studenterrepræsentant og få direkte indflydelse

Brænder du for dit fag og dets udvikling? Vil du være med til at sætte den fremtidige retning for KI? Og få praktisk og politisk erfaring med strategisk arbejde? Så har du nu muligheden for at stille op som studenterrepræsentant i KI’s hovedbestyrelse!

Du får masser erfaring og indflydelse på KI som studenterrepræsentant i hovedbestyrelsen

Stemmeret til studenterrepræsentanten
På KI’s (dengang Bibliotekarforbundet, BF’s) generalforsamling i 2018 blev det besluttet, at studenterrepræsentanten i hovedbestyrelsen fremover skulle have stemmeret. Her stillede Rikke Blaabjerg op, kandidatstuderende i Informationsvidenskab og Kulturformidling på KU, og blev det første studenterbestyrelsesmedlem med stemmeret.

Rikke stillede op med den ambition, at gøre studerende mere involveret i KI og sikre, at de studerende kender til og benytter de tilbud, arrangementer og muligheder, der er for at være med i fagrelevante udvalg og netværk. Studerende skal være en grundpille i KI, fordi vores uddannelser og arbejdsmarked er i konstant udvikling. Det var blandt andet denne udvikling, der motiverede Rikke Blaabjerg til at stille op til HB:

Jeg oplever, at mange undres over mit studievalg og spørger, hvad jeg kan blive, og hvad uddannelsen kan bruges til. Det kræver fælles front blandt de studerende og BF. Ved at involvere sig i BF kan de studerende finde deres egen position i den debat, og omvendt kan deres virkelighed og synspunkter indgå i BF’s arbejde.
Rikke Blaabjerg efter KI's (dengang BF) generalforsamling i 2018


Hele interviewet med Rikke

Det har været en spændende periode med navneskift og stemmeberettigelse til studerende – nu har du muligheden for at føre fanen videre og være de studerendes stemme i KI’s hovedbestyrelse.

Repræsentér dit fag og dine medstuderende
Foruden den praktiske og politiske erfaring, der følger med, samt at du får mulighed for at tale dine medstuderendes sag, er der mange gode grunde til at stille op som studenterrepræsentant. Det er en spændende tid at blive en del af KI, som er i rivende udvikling, arbejder med politisk interessevaretagelse på flere niveauer og organiserer mange typer medlemsgrupper. 

Sådan gør du
Hvis du er interesseret i at stille op, så skriv en mail til os på kontakt@kulturoginformation.dk mærket ”Studenterkandidat til hovedbestyrelsen” i emnefeltet. Du kan stille op frem til generalforsamlingens afholdelse 30. oktober 2021.

Har du spørgsmål til hovedbestyrelsen, bestyrelsesarbejdet eller noget tredje, er du også velkommen til at kontakte os på samme mailadresse.

 

Vi ses til GF 2021!