Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold
26. oktober 2021 Af Katja Klyverts, studenterkonsulent

Hvilken studietype er du?

Findes der en opskrift på det gode studieliv? Forskere fra KU har undersøgt forskellige aspekter af livet som studerende og er kommet med deres bud på gode studieliv. Og det liv afhænger af, hvad din motivation var og er for at studere.

Er du mest orienteret mod det faglige, progression eller det sociale på studiet?

Forskellige studietyper

Det er individuelt, hvad det gode studieliv er. Tænk derfor over, hvilke forhold der gør, at du trives i dit studieliv.

En undersøgelse af humaniorastuderende på Københavns Universitet viste, at der findes forskellige typer studerende, og at dit studieliv afhænger af din type:

  1. Hvis du primært er drevet af lyst og faglig interesse, så er studiets rammer og struktur helt afgørende for din opfattelse af det gode studieliv.

  2. Du kan også være orienteret mod udvikling og progression, hvor din uddannelse fylder lige så meget som studie og fritid, og hvor det gælder om at få det til at gå op med alle hverdagsaktiviteter. 

  3. Det kan også være, at du er den meget sociale type, der lægger mest vægt på et godt socialt studieliv med fester, fredagsbarer og en god læsegruppe.

Budskabet i undersøgelsen er, at der er mange måder at være studerende på og få et godt studieliv.

Derfor kan disse forskellige typer af studiemønstre fungere som et godt udgangspunkt for overvejelser om, hvad det gode studieliv er for dig – og her er det vigtigt at understrege, at der ikke nogen rigtig eller forkert studietype. 

Uanset hvilken type studerende du er, så kan KI som din fagforening hjælpe dig på vej fagligt og jobmæssigt med individuelle karrieresamtaler, faglige netværk og kurser, der letter overgangen fra studie til arbejdsmarkedet.

Søg råd og vejledning

Det er helt normalt, at du i perioder ikke trives under dit studieliv. Husk at der er flere steder at gå hen for at få vejledning og rådgivning.

Hos Studenterrådgivningen kan du booke en individuel samtale.

Du kan også opsøge en studievejleder på dit studiested.

Kilde: De gode studieliv - En kvalitativ undersøgelse af studiemønstre, studieskift og frafald ved Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet er udarbejdet af Signe Boeskov, Karen Dannesboe, Marie Krogshøj, Nanna F. Olsen, Peter H. Sørensen og Lea Sørensen under ledelse af lektor Tine Damsholt. Alle ved europæisk etnologi, Københavns Universitet.