Gå til sidens indhold
09. november 2021 Af Forbundet

5 spørgsmål til de studerendes nye stemme i KI’s hovedbestyrelse

KI’s nye studenterrepræsentant vil fortælle mere om alt dét fagforeningen kan tilbyde de unge – også inden de kommer ud på arbejdsmarkedet. Og så vil hun fokusere mere på medlemshvervning også blandt de mange internationale studerende.

marie cecilie lensch
Marie Cecilie Lensch blev på Forbundet Kultur og Informations generalforsamling i weekenden valgt som studenterrepræsentant i hovedbestyrelsen for de næste tre år.

Om den nye studenterrepræsentant

Marie Lensch er 23 år og læser på sidste år af cand.it i webkommunikation på SDU. Hun er i forvejen aktiv i KI som bestyrelsesmedlem i privatgruppen (gruppen for alle privatansatte medlemmer) og studenterambassadør på SDU. Derudover er hun studentermedhjælper på Fredericia Bibliotek og drømmer om at blive børnebibliotekar.

Hvorfor valgte du at stille op som studenterrepræsentant?

- De studerende kan godt blive mere tydelige i fagforeningen. Og vi kan gøre mere for at fortælle de studerende, hvad de kan på arbejdsmarkedet, også mens de stadig læser.


Hvad vil du fokusere på i den kommende periode?

- Jeg vil have fokus på de engelsktalende studerende. Der ligger et potentiale i at få dem med, som vi ikke har udnyttet endnu.

- På forbundets generalforsamling den 30. oktober blev der også talt en del om hvervning af medlemmer, hvor jeg synes, vi skal videndele mere på tværs og for eksempel inddrage KI’s netværksgrupper (faggrupperne, red.). Jeg vidste for eksempel ikke, at vi har et netværk for data science – men det har vi! Hvorfor er vi så ikke ude på data science-studiet? Der ligger et stort potentiale i at komme ud på andre studier og fortælle dem, hvordan de kan udvide deres netværk ved at være en del af KI.

- Vi skal måske også gøre mere opmærksom på det, vi laver og lykkes med, for det går jo faktisk ret godt, når vi ambassadører hverver ude på SDU.  

Hvad kan dine medstuderende forvente af dig som deres stemme i hovedbestyrelsen?

- Jeg vil gøre mit bedste for, at de ikke bliver glemt, og ikke bare bliver ”dem der engang skal tage over”.

Hvad har du selv af forventninger?

- At jeg får lært en masse ved at lytte, og at jeg får lov til at komme med idéer. Som sagt fyldte medlemstal og medlemshvervning en del til generalforsamlingen, så det tror jeg, bliver en stor overskrift i de kommende år. Og her har jeg faktisk noget erfaring, som jeg håber at få lov til at byde ind med.

Hvorfor er det vigtigt at hovedbestyrelsen har en studenterrepræsentant?

- Studerende er fremtiden i KI. På et tidspunkt er det os, der er de ordinære medlemmer, tillidsrepræsentanterne og dém, der skal have rådgivning, hvis vi pludselig står uden job.  Derfor skal vi også have lov til at komme på dagsordenen.