Gå til sidens indhold

Undgå karens og meld dig ind i Akademikernes A-kasse som studentermedlem

Har du mindst et år tilbage af studierne, kan du melde dig ind i Akademikernes A-kasse og få dagpenge fra første ledighedsdag. KI vil altid anbefale dig at være medlem af både en fagforening og en a-kasse.

 • Hvad skal du gøre?

  Hvis du vil undgå karensperioden, og modtage dagpenge fra første ledighedsdag som færdiguddannet, skal du blot melde dig ind i Akademikernes A-kasse som studentermedlem senest et år før, du forventer at blive færdig. Studentermedlemsskabet er som hovedregel gratis for dig, som er under 30.

 • Husk at genindmelde dig senest 14 dage efter, du afslutter dit studie

  Denne frist er ufravigelig, også selvom du har været studentermedlem af a-kassen.

  Fristen gælder også for dig, som afslutter din bacheloruddannelse, selvom du vil fortsætte på kandidatuddannelsen. I forbindelse med a-kassereglerne betragtes en færdiggjort bacheloruddannelse nemlig som en afsluttet uddannelse. Derfor skal du huske at genindmelde dig efter bacheloruddannelsen, da du ellers ikke vil kunne få dagpenge, hvis du fx afbryder studiet undervejs i kandidatuddannelsen og bliver ledig.

  Læs betingelserne hos Akademikernes A-kasse

 • Forskellen på en fagforening og en a-kasse

  Som fagforening hjælper KI vores medlemmer med at opnå de bedst mulige vilkår på arbejdsmarkedet, herunder en rimelig løn. Vi står også til rådighed med juridisk rådgivning hvis du fx bliver afskediget eller bliver behandlet uretmæssigt af din arbejdsgiver. 

  A-kassen udbetaler dagpenge og er dermed en slags økonomisk forsikring, i tilfælde af at du bliver ledig og mister din indkomst. De afholder også jobsøgningskurser og har andre tilbud der skal hjælpe dig i job.