Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
03. august 2020 Af Anette Lerche

Lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø forebygger mistrivsel

En evaluering af de to første hold på »Den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø« i staten fremhæver de gevinster, der er at hente for ledere, der uddanner sig i at arbejde med psykisk arbejdsmiljø.

De første ledere har afsluttet »Den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø« i staten, hvor deltagerne gennem foråret er blevet klædt på til at styrke arbejdet med at fremme et godt psykisk arbejdsmiljø. På hjemmesiden www.flipa.dk kan man tilmelde sig et nyhedsbrev om oplysninger om kommende hold.

I evalueringsrapporten fra EVA (Danmarks Evalueringsinstitut) som netop er kommet (se rapporten her) og bygger på erfaringerne fra de to først hold, giver lederne en positiv bedømmelse af uddannelsen. Rapporten viser, at ledere, der har deltaget i uddannelsen, har fået styrket deres evne til at understøtte et sundt psykisk arbejdsmiljø på deres arbejdsplads. De har fået et bedre indblik i, hvad der spiller ind på det psykiske arbejdsmiljø, ligesom de har fået konkrete redskaber og en større tryghed i forhold til deres egen rolle i forebyggelsen af mistrivsel og håndteringen af konkrete udfordringer i det psykiske arbejdsmiljø på deres arbejdsplads.

Udviklingen af »Den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø« i staten er et resultat af overenskomstaftalen i 2018 mellem Finansministeriet – nu Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (MEDST) - og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) bestående af Akademikerne, CO10 – Centralorganisationen af 2010, Lærernes Centralorganisation samt Offentligt Ansattes Organisationer (OAO).