Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
30. november 2020 Af Ditte Hillebrand Mortensen

Forbundet vil inspirere flere til at gå ledervejen

”Lyst til ledelse” er en ny pjece og nyt indhold, som skal inspirere flere til at gå ledervejen. Det er nemlig få af forbundets medlemmer, der overvejer at søge lederstillinger – og det er en skam, mener forbundets formand.

5 ledere, der er gået hver deres vej til lederjobbet. Fotos: Simon Klein-Knudsen

- Vi ved, at bedre ledelse er den faktor, som ifølge flest akademikere vil kunne forbedre deres arbejdsmiljø. Derfor vil vi som forbund gerne inspirere flere med ledelsespotentiale til at søge den vej, siger formand Tine Segel.

- Vores medlemmer har en stærk faglighed, og kombineret med ledelseskompetencer kan de gøre en forskel ude på arbejdspladserne. Vi vil også gerne opfordre ledere til at give deres medarbejdere mulighed for at prøve ledelse af i praksis, for eksempel gennem fagledelse, projektledelse eller mødeledelse.

Forbundets rådgivere og specialkonsulenter, Ulla Thorborg og Lone Rosendal, står bag pjecen og et digitalt univers, som de håber, vil inspirere medlemmerne. De håber også, at den vil motivere medlemmer til at prikke medarbejdere, kollegaer, venner og familie med ledelsestalent på skulderen; det er nemlig ofte sådan, at man har brug for at lille skub for at kaste sig ud i at gå ledelsesvejen.

Webinar: Sådan afklarer du, om ledelse er noget for dig

Forbundet afholder d. 21. januar et webinar med erhvervspsykolog Marianne Løwe, som også optræder i pjecen. Webinaret henvender sig alle, der er nysgerrige på, om ledelse kunne være noget for dem. Det er gratis at deltage. Læs mere og tilmeld dig her.

Overvejer du at blive leder? Så læs her

Download pjecen

Det mener forbundet om ledelse