Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Bibliotekarer på det offentlige arbejdsmarked

Bibliotekarernes arbejdsmarked rækker langt ud over de offentlige biblioteker. Deres unikke blik for at bygge bro mellem system og bruger har allerede sikret mange ansættelse andre steder i den offentlige sektor.

Digitaliseringen giver papirbunkerne baghjul og kravene til nye services er høje både hos ansatte og borgere. Strategierne for den digitale service til borgerne strækker sig fra den kommunale og statslige bagbutik helt ud i borgerens dagligstue. Fra den ene ende til den anden skal der opbygges en intelligent og overskuelig struktur på de digitale platforme, så de rette informationer når de rette mennesker på den rette tid.

Nogle er eksperter i it-systemerne, andre i den direkte borgerkontakt. Bibliotekarer og cand.scient.bibl.’er bygger bro mellem de to. De kalder sig informationsarkitekter, ESDH-konsulenter, videnspecialister, informationsspecialister, systemkonsulenter eller eksperter i brugervenlighed og deres unikke kompetencer indenfor videnhåndtering er jeres garant for, at system, ansat og borger taler det samme sprog.