Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Bibliotekarernes uddannelse og evner

Mange af KI's medlemmer er uddannet bibliotekarer. Nogle er uddannet fra SDU, andre KU, men fælles for dem begge er en biblioteks- og informationsvidenskabelig tilgang til organisering, formidling og deling af viden hvad enten det er fysisk eller digitalt.

Verden er fuld af information og viden. Noget er fastholdt i fysisk form, andet dannes, forbruges og forsvinder lynhurtigt. Uanset om der er tale om fysiske samlinger af bøger, musik og spil eller digitale informationmængder er bibliotekarer og cand.scient.bibl.'er eksperter i at indsamle, systematisere og dele information og viden.

  • Bibliotekar, cand.scient.bibl. eller noget helt tredje?

    Københavns Universitet uddanner bachelorer og kandidater i informationsvidenskab og kulturformidling, cand.scient.bibl.'er.

    Syddansk Universitet uddanner bachelorer i bibliotekskundskab og videnskommunikation.

    Tidligere var det også muligt at uddanne sig til Bibliotekar DB ved at tage et halvt års såkaldt erhvervsrelateret projekt efter endt bacheloruddannelse. Bibliotekar DB er en beskyttet titel.

    Nogle vælger desuden at kombinere bacheloruddannelsen i bibliotekskundskab og videnskommunikation, informationsvidenskab eller informationsstudier med andre universitetsuddannelser, enten på bachelor- eller kandidatuddannelsen.