Gå til sidens indhold

Stine Brandt Hermannsson

At blive leder passede til Stine Brandt Hermannssons indre ild og ønsket om at ville forandre ting til det bedre.

Stine Brandt Hermannsson. Foto: Simon Klein-Knudsen

Stine Brandt Hermannsson

Stilling: Faglig leder i afdeling Bibliotek,
Næstved Bibliotek og Borgerservice,
Center for Kultur og Borgerservice.
Uddannelse: Diplomuddannelse i ledelse
Bibliotekar DB, Danmarks Biblioteksskole.
Tidligere: Bibliotekar Sorø Bibliotek,
informationsmedarbejder Infomedia.
Alder: 47 år

Hvad fik dig til at blive leder?
- En kollega og min daværende leder opfordrede mig til at søge en mellemlederstilling, da vi omorganiserede biblioteket for syv år siden. Jeg havde ikke selv tænkt i ledelse eller lagt en karriereplan med det mål. Men jeg blev nysgerrig på, hvad det indebar, og det var pludselig ikke så »farligt«, når andre tænkte, at jeg kunne. Og det blev en Aha-oplevelse, for ledelse var lige mig.


Hvad er det, du godt kan lide ved ledelse?
- At skulle forsøge at se ud i fremtiden og være med til at lægge de store linjer for, hvad vi skal, og derefter at få det til at lykkes i fællesskab.


Hvad er det udfordrende ved at være leder?
- Det tager tid at flytte ting i en politisk styret organisation. En god idé skal altid cleares opad i systemet, og der er mange arbejdsgange for at få tingene til at lykkes. Til gengæld er det en desto større tilfredsstillelse, når det så lykkes. Det er det værd. Personalemæssigt kan udfordringen være at få formidlet forandringer, så de giver mening for medarbejderne. Man kan ikke presse noget ned over nogen med succes.

For at undgå et krydspres mellem medarbejdere og ledelse skal man være god til at definere sin egen rolle, og det private med kollegaerne, der nu er medarbejdere, kan ikke fylde så meget som tidligere

Oplevede du barrierer på din vej til ledelse?
- Jeg er blevet leder i den samme organisation, hvor jeg startede, og det tager tid at finde sig til rette i nye roller, når man går fra medarbejder til mellemleder. For at undgå et krydspres mellem medarbejdere og ledelse skal man være god til at definere sin egen rolle, og det private med kollegaerne, der nu er medarbejdere, kan ikke fylde så meget som tidligere.


Hvad er det bedste ved at være leder?
- Jeg skal have fagligt fokus på, hvordan vi løser vores kerneopgave, så det har den størst mulige effekt hos borgerne. Det passer godt til mit ønske om at ville forandre ting til det bedre.


Har du et råd til andre, der vil gå ledervejen?
- Man skal have lyst til at skabe forandringer og forbedre ting, selv om det tager tid. Man skal være god til at se lyset for enden af tunnelen, for undervejs er der masser af møder og drift. Og overvej at søge lederstillingen i en anden organisation, så du ikke skal skifte rolle.