Gå til sidens indhold

Få sparring fra en leder

Har du spørgsmål om ledelse, store som små, kan du på uforpligtende vis kontakte følgende medlemmer, som stiller sig til rådighed og gerne vil dele deres erfaringer på vej til ledelse.

Der er ikke tale om en mentorordning, men en mulighed for at drøfte fælles interesser eller problemstillinger med andre medlemmer af vores forbund. Hop ud i det – skriv og aftal et tidspunkt, hvor I tales ved.

 

Biblioteksleder Rubina Afzal


E-mail:
ruaf@pha.dk

Ved noget om at: være bibliotekskonsulent i en styrelse, projektkonsulent og vice- og biblioteksleder.

Mit første job med ledelse var: som biblioteksleder på ny arbejdsplads.

Mit råd: Ledelse handler ikke om styring. Ledelse handler om mennesker. Som leder skal du gå på opdagelse i mennesker og være god til at kommunikere. Du skal ikke styre mennesker, men holde øje med, hvad der sker i din organisation og hvordan du skaber rum for udvikling af dine medarbejdere og dermed organisationen.

 

Afdelingsleder Anne Green


E-mail:
Anne.green@svendborg.dk      

Ved noget om at: være tillidsrepræsentant, børnekulturkonsulent/faglig koordinator, korordinator og konstitueret afdelingsleder.

Mit første job med personale/faglig ledelse var: på den arbejdsplads, hvor jeg allerede havde job.

Mit råd: Tag gerne en førlederuddannelse, eller endnu bedre - TR uddannelsen. Som TR får man en masse viden om regler, organisation og ikke mindst ledelse – der er mange gode erfaringer at hente her! Derudover kan job med øget ansvar være en måde at afprøve elementer af ledelse; teamleder, koordinator, faglig leder m.m.

 

Chef for litteratur og læring Lene Graugaard-Jensen


E-mail:
lgj@randersbib.dk

Ved noget om at: være folkeskolelærer, biblioteksformidler og læringskonsulent.

Mit første job med ledelse var: på den arbejdsplads, hvor jeg allerede havde job.

Mit råd: Ledelse er mange ting og der kan være mange veje at gå; ledelse af en opgave, mødeledelse, projektledelse, teamledelse, faglig ledelse eller personaleledelse. Gør dig praktiske erfaringer med ledelse i din hverdag, og del dine erfaringer og refleksioner med gode mennesker i dit netværk.

 

Biblioteksleder Henriette Ritz Kylmann


E-mail: Henriettek@dragoer.dk

Ved noget om at: være børnekulturkonsulent, projektleder, strategisk udvikler og koordinator, afdelingsleder og biblioteksleder.

Mit første job med ledelse var: i samme kommune, hvor jeg allerede havde job.

Mit råd: Tal med ledere om dine kvalifikationer og få deres bedste tips. Alle de ledere jeg talte ledelse med, inden jeg selv tog springet, var interesserede i at dele ud af deres erfaringer. Mine bekymringer var fx om ledelse og familieliv kunne forenes (der var for få forbilleder) og hvordan man styrer et biblioteks økonomi. Overvej, hvordan du har det med personaleledelse, for du skal kunne trives med det, hvis det bliver en del af din opgave.