Gå til sidens indhold

Job med løntilskud

Når du er ledig har du mulighed for at søge job med løntilskud eller komme i praktik. Det kan være en god mulighed for at få erfaring og viden om den type arbejdsplads, du gerne vil ind på.

Ansættelse med løntilskud er for ledige med ret til at blive aktiveret. Det kan foregå hos private og offentlige arbejdsgivere samt hos organisationer og foreninger. Arbejdsgiveren ansætter en ledig og modtager et tilskud til lønnen. Forløbet aftales i samarbejde mellem dig, jobcenteret, din a-kasse, arbejdsgiver og Forbundet Kultur og Informations tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, hvis det er en offentlig arbejdsplads.

Hvis du bliver ansat i et job med løntilskud, skal du fortsat være tilmeldt jobcenteret.

Kontakt vores rådgivere, hvis du får tilbudt et job med løntilskud og vil vide mere om de regler, der gælder for dig 

Vælg klogt, når du vælger løntilskudsjob
Et løntilskudsjob kan være vejen ind på arbejdsmarkedet, men skal det være det, kræver det, at du gør dig nogle overvejelser om, hvilket sted, du søger hen:

  • Job med løntilskud i det private fører oftere til ansættelser end job med løntilskud i det offentlige.
  • Søg derhen, hvor du reelt kan se, at du lærer noget nyt. Alt for mange vælger at tage et job med løntilskud et sted, de kender, men hvor de ikke lærer nyt.
  • Søg efter de mindre, knapt så kendte steder. De store arbejdspladser, som alle kender, drukner i ansøgninger om løntilskudsstillinger.

Du kan læse mere om job med løntilskud og andre typer aktivering på Akademikernes A-kasse og på Styrelsen for arbejdsmarkedet og rekrutterings hjemmeside