Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Webkonsulent. En karrierevej for informationsspecialister

Det private arbejdsmarked er i vækst for personer med forbundsmedlemmernes evner. Et af de oplagte arbejdsområder er management af organisationers intranet og eksterne websites.

Forbundet Kultur og Informations Privatgruppe har udgivet dette White Paper, som har til formål at introducere web management som arbejdsområde og kan, forhåbentligt, føre til, at flere vil opsøge dette spændende felt, hvor de informationsvidenskabelige og bibliotekariske kompetencer er i spil.


Hvorfor er webmanagement vigtigt?

Web og internet er mediet, som langt de fleste virksomheder bruger til at kommunikere med både kunder og medarbejdere i dag. Intranet og websites har erstattet den fysiske personalehåndbog, personalebladet og telefonbogen. Medarbejderne forventer at kunne finde relevant og opdateret information, som de har brug for i deres hverdag på arbejdspladsen, hvad enten det er den seneste kommunikation fra ledelsen, dagens menu i kantinen eller de seneste rapporter fra søsterafdelingen.

I mange virksomheder er intranettet den centrale platform, hvor man arbejder og videndeler med sine kolleger, og hvorfra man tilgår andre systemer. Endvidere er intranettet i nogle virksomheder den indre maskine, der binder virksomhedens forskellige funktioner og systemer sammen, og det er derfor essentielt for at kunne drive forretningen og dets produktivitet.

De bibliotekariske kompetencer i spil

Selvom web management er et relativt nyt område, der har udviklet sig over de sidste ca. 20 år, er der behov for mange klassiske bibliotekariske kompetencer. En grundlæggende viden om og forståelse for, hvordan man organiserer information/viden i systemer, er basis for at sikre genfinding og genanvendelse. Klassiske klassifikations- og tesauruskonstruktionsteorier er nødvendige til opbygning af et webbaseret emneindeks og ved arbejdet med informationsarkitektur. Med andre ord er der behov for nogen med sans for struktur.