Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Records management

Det private arbejdsmarked er i vækst for personer med bibliotekarisk baggrund. Et af de oplagte arbejdsområder er records management.

Forbundet Kultur og Informations Privatgruppe har udgivet dette White Paper, som introducerer records management som arbejdsområde, og som forhåbentlig kan føre til, at flere vil opsøge dette spændende arbejdsområde, hvor de bibliotekariske kompetencer virkelig kommer i spil.

 

Download "White Paper: Records management. En karrierevej for informationsspecialister"


Hvorfor er records management vigtigt? 

Records management er drevet af omverdenens krav til virksomhederne. Omverdenen kan være myndigheder, danske såvel som udenlandske, der stiller krav til dokumentation.

Et eksempel er sundhedsmyndighedernes krav til lægemiddelproducenter om at kunne dokumentere udviklingen af deres produkter i al den tid, som produkterne sælges på markedet og i en efterfølgende årrække. Men omverdenen kan også være den anden part i en retssag, som kan kræve at få udleveret dokumentation til brug i sagsfremstillingen.

På den måde handler records management om kontinuerligt at vurdere de risici, der er forbundet med at drive en virksomhed, og om at kunne vurdere og prioritere hvilke tiltag, der skal tages i forhold til records management.

Records management har særlig fokus på de forretningskritiske processer i en virksomhed hvor manglende evne til at kunne fremvise dokumentation kan vise sig at være dyrt, det være sig i form af bøder, manglende produktgodkendelser eller dårligt omdømme ved ikke at kunne leve op til gældende procedurer og lovgivning.

Ud over omverdenens krav til dokumentation har virksomhederne også selv brug for internt at kunne genfinde og udveksle dokumentation vedrørende deres processer og produkter.

Et tydeligt bevis på vigtigheden af records management funktionen er, at der er udarbejdet internationale standarder for området der til stadighed udvikles og revideres.