Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Studerende

Dit studie handler selvfølgelig om, at du skal blive fagligt kompetent og blive ekspert på dit område. Der skal læses en masse litteratur, afleveres projekter og opgaver, etc. Selvom det tager meget af din tid at passe studierne, så kan det være en god ide at tænke lidt fremad, mens du er under uddannelse.

Hvad vil du være, når du er færdig?

Det spørgsmål vil du blive stillet mange gange i løbet af din uddannelse. Og efterhånden vil du finde et svar, der kan lukke munden på den irriterende onkel til familiefesterne. For de fleste ved ikke, hvad de vil lave efter studiet. Planerne ændrer sig hele tiden efterhånden som der kommer flere erfaringer i tasken. Og det skal være sådan. Du behøver ikke vide det med det samme. Hvordan skulle du kunne vide, hvad du har lyst til om 2-5 år i et samfund, der forandrer sig så hurtigt? Sørg dog for at holde mulighederne åbne. Tænk løbende over, hvilken retning du bevæger dig i.

Hold dørene åbne

Selvom du ikke kan have en klar plan for de næste mange år, så er det dog vigtigt, at du er opmærksom på muligheder. Hold dig orienteret ved at læse aviser og Perspektiv og andre fagblade flittigt. Brug nettet. Hold kontakt med dine medstuderende og folk fra de forskellige brancher, som informationsspecialister havner i. Du skal tænke på at dygtiggøre dig på flere områder på en gang. På den måde holder du så mange døre som muligt åbne for dig selv.

Netværk

Netværk er den hurtigste vej til job, bolig og kærlighed. Brug dit netværk, og hold det ved lige. Få dig et visitkort, så du hurtigt kan dele dine kontaktoplysninger. Det er effektivt. I Forbundet Kultur og Information har du som medlem mulighed for at deltage i nogle mere formelle netværk - både på nettet og personligt.

Læs mere her:
Faggrupperne
Studerende

Studie + job

Det er næsten ligegyldigt, hvor dygtig en studerende, du har været og hvor høje karakterer, du har fået, hvis du ikke har nogen erfaring. Få noget på CV'et, mens du læser. Du kan forbedre dine chancer for at komme i arbejde efter end uddannelse væsentligt ved at have studierelevant arbejde. Et godt studiejob kan desuden skabe en masse motivation i forhold til studierne, da du vil få oplevelsen af at have lært noget, du kan bruge til noget. Og det gælder hvad enten studiejobbet ligger inden for faget eller ej.
Læs en guide til det effektive CV her

Vejen til studiejobbet - brug dit studiested

På Institut for Kommunikation på Københavns Universitet og på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet er to gode steder at finde jobopslag. Spørg efter jobopslag, hvis du læser på SDU eller i Aalborg. Derudover går vejen til det gode studiejob oftest gennem netværk. Langt de fleste studiejob bliver ikke slået op. Hold øjnene åbne, og vær ikke bange for at trænge dig på, hvis du hører om medstuderende med spændende studiejob: Spørg dem, hvor længe de har tænkt sig at have det, eller om de kender andre muligheder for at få foden inden for, hvor de er. Det er spillets regler. Alternativt kan du prøve med uopfordrede ansøgninger.
Læs en guide til uopfordrede ansøgninger her