Gå til sidens indhold

Studerende

Dit studie handler selvfølgelig om, at du skal blive fagligt kompetent og blive ekspert på dit område. Der skal læses en masse litteratur, afleveres projekter, osv. Og selvom det tager meget af din tid at passe studierne, så kan det være en god ide at tænke lidt fremad, mens du er under uddannelse. For din karriere begynder allerede, mens du læser.

Har du specifikke spørgsmål til fx din ansættelseskontrakt til studiejob, om du får den rigtige løn eller lignende, kan du altid kontakte vores juridiske rådgivere. Se vores telefontider her

 • Hvad vil du være, når du er færdig?

  Det spørgsmål vil du blive stillet mange gange i løbet af din uddannelse. Og efterhånden vil du finde et svar, der kan lukke munden på den irriterende onkel til familiefesterne. For de fleste ved ikke, hvad de vil lave efter studiet. Planerne ændrer sig hele tiden efterhånden som der kommer flere erfaringer i tasken. Og det skal være sådan. Du behøver ikke vide det med det samme. Hvordan skulle du kunne vide, hvad du har lyst til om 2-5 år i et samfund, der forandrer sig så hurtigt? Sørg dog for at holde mulighederne åbne. Tænk løbende over, hvilken retning du bevæger dig i.

 • Hold dørene åbne

  Selvom du ikke kan have en klar plan for de næste mange år, så er det dog vigtigt, at du er opmærksom på muligheder. Hold dig orienteret ved at læse aviser og Perspektiv og andre fagblade flittigt. Hold kontakt med dine medstuderende og folk fra de forskellige brancher, som andre med din uddannelse havner i. Du skal tænke på at dygtiggøre dig på flere områder på en gang. På den måde holder du så mange døre som muligt åbne for dig selv.

 • Netværk

  Netværk er den hurtigste vej til job, bolig og kærlighed. Brug dit netværk, og hold det ved lige. Connect med spændende profiler på LinkedIn. Her i KI har du som medlem også mulighed for at deltage i nogle mere formelle netværk - digitalt og 1-til-1.

  Du kan fx melde dig ind i en af KI's faggrupper

 • Studie + job

  Det er næsten ligegyldigt, hvor dygtig en studerende, du har været og hvor høje karakterer, du har fået, hvis du ikke har nogen erfaring. Få noget på CV'et, mens du læser. Du kan forbedre dine chancer for at komme i arbejde efter end uddannelse væsentligt ved at have studierelevant arbejde. Et godt studiejob kan desuden skabe en masse motivation i forhold til studierne, da du vil få oplevelsen af at have lært noget, du kan bruge til noget. Og det gælder uanset om studiejobbet ligger inden for faget eller ej.

  Guide til det effektive CV

  Få feedback på dit CV og din ansøgning

 • Vejen til studiejobbet - brug dit studiested

  De fleste studiesteder har egne jobportaler hvor du kan finde studiejob. Derudover går vejen til det gode studiejob oftest gennem netværk. Langt de fleste studiejob bliver ikke slået op. Hold øjnene åbne, og vær ikke bange for at trænge dig på, hvis du hører om medstuderende med spændende studiejob: Spørg dem, hvor længe de har tænkt sig at have det, eller om de kender andre muligheder for at få foden inden for, hvor de er. Det er spillets regler. Alternativt kan du prøve med uopfordrede ansøgninger.

  Guide til uopfordrede ansøgninger