Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Hvor kan jeg søge job i udlandet?

Det kan være en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor du skal starte sin søgnigen efter relevante jobs i udlandet. Nedenfor finder du nogle forslag til, hvor du kommer i gang.

Bibliotekarforbundets guide til job i udlandet

Jobguiden tager udgangspunkt i din faglighed. Du kan finde relevante oplysninger og jobportallinks, der relaterer til din uddannelse og joberfaring. I guiden kan du se eksempler på, hvordan man ansøger om job i fx Mellemfolkeligt Samvirke eller i FN. 

Generelle jobbaser
Derudover er der mange generalistjobdatabaser på nettet. Et godt udgangspunkt er de akademiske stillinger. Prøv fx Akademikernes Jobbank, hvor du kan afkrydse, hvilke lande du vil søge job i og angive søgeord, så du finder jobbanken relevante stillinger til dig.

Af andre generalistbaser findes European Employment Services (EURES), der er et samarbejde mellem arbejdsformidlingerne i EU-landene, samt Norge, Island og Liechtenstein.

I Norge findes careerjet.no, der er en avanceret jobsøgningsmaskine samt nav.no, der er den norske arbejdsformidling. Søgning på "bibliotekar" giver som regel gode resultater.

I Sverige findes der bl.a. monster.se og jobbland.se

Du kan også prøve den danske jobportal Jobindexs søsterportaler i udlandet:

Sverige: jobbsafari.se
Norge: jobbsafari.no

Øvrige lande: https://www.the-network.com/