Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Praktisk om urafstemningen

Urafstemningen om nyt forbundsnavn foregår elektronisk. Den starter tirsdag den 28. januar 2020 og slutter onsdag den 5. februar 2020 kl. 12.00.

Du modtager et elektronisk valgkort via mail:
Når valget åbnes tirsdag den 28. januar 2020, udsender Aion Aps et elektronisk afstemningskort med din valgkode til alle stemmeberettigede medlemmer af Bibliotekarforbundet. Det elektroniske afstemningskort sendes til dig på den email-adresse, der var registreret i Bibliotekarforbundets medlemssystem den 16. januar 2020.

Hvis du ikke har modtaget dit elektroniske afstemningskort:
Har du ikke har registreret en email-adresse hos Bibliotekarforbundet - eller hvis mailadressen ikke er korrekt - vil du ikke modtage et elektronisk afstemningskort.

Du har også mulighed for at stemme ved brug af dit Nem-ID.

Hvis du har tekniske problemer:
Hvis du har tekniske problemer i forbindelse med afstemningen, kan du gennem hele valgperioden kontakte Assembly Voting, som afvikler den elektroniske afstemning, på bf-valgsupport@aion.dk. Mails besvares på hverdage mellem kl. 9.00 og 16.00. Det gælder f.eks., hvis du mangler din valgkode eller har problemer med at afgive din stemme.

Blanke stemmer:
Til urafstemningen kan du enten stemme JA eller NEJ til forslaget Forbundet Kultur og Information. Det er ikke muligt at stemme blankt til urafstemningen. En blank stemme bruges normalt til at angive, at man ikke vil/kan tage stilling ved et valg. Men BF’s vedtægter er således, at en vedtægtsændring kræver 2/3 flertal blandt de afgivne stemmer. Det betyder, at en blank stemme ville tælle som et nej i stemmeopgørelsen, og dermed tæller en blank stemme som en nej-stemme. Så for at gøre det lettere at gennemskue valget, er afstemningen sat op, så man enten stemmer Ja til navneforslaget eller Nej til navneforslaget. Hvis man som medlem hverken kan stemme ja eller nej til forslaget, kan man undlade at stemme.

Har du andre spørgsmål:
Har du andre spørgsmål i forbindelse med valget, kan du kontakte Bibliotekarforbundets sekretariat på tlf. 38 88 22 33 eller på email bf@bf.dk.

Valgresultatet:
Resultatet af urafstemningen vil blive offentliggjort på bf.dk kort tid efter afstemningen er afsluttet onsdag den 5. november 2020.