Gå til sidens indhold

Pæne lønstigninger til privatansatte

Forbundets privatansatte medlemmer har igen i år fået pæne lønstigninger. Det viser resultaterne af årets lønundersøgelse på privatområdet.

2022 bød på pæne lønstigninger til KI's privatansatte medlemmer. Især medlemmer, der skiftede job, oplevede at få højere løn. Arkivfoto

Medlemmer, der har været i samme job i år og sidste år, har i gennemsnit fået en lønstigning på 5,4 % fra september 2021 til september 2022. Medlemmer der har skiftet job, har opnået en lønstigning på 10 %.

I samme periode har prisudviklingen jo desværre været usædvanlig høj - 10 % - så på trods af de pæne lønstigninger er det de færreste, der har kunnet opretholde reallønnen.

Gennemsnitslønnen for et privat ansat medlem af forbundet var i september 2022 på 53.163 kr. (incl. pension).
Der er dog store forskelle mellem de forskellige branchers gennemsnitslønninger.  I toppen ligger brancherne Medicinalvirksomhed og IT/Data med gennemsnitslønninger på  hhv. ca. 61.000 kr. og 55.000 kr.(incl. pension).  I bunden ligger Medievirksomhed med en gennemsnitsløn på omkring 45.000 kr. (incl. pension).

35 % af de privatansatte har i årets løb fået bonus eller gratiale oveni den faste løn.

Du kan læse mere om de væsentligste resultater fra årets lønundersøgelse i Lønmagasin 2023 for privatansatte, der udover udvalgte lønstatistikker beskriver en række andre ansættelsesvilkår på privatområdet. 

Her finder du også tilsvarende lønstatistik for offentligt ansatte.