Gå til sidens indhold
25. januar 2023 Af Helle Fridberg

Ny PFA pensionsaftale  

KI har videreført pensionssamarbejdet med PFA Pension i form af en ny 4-årig pensionsaftale, der kan forlænges i yderligere 2 år. Aftalen trådte i kraft den 1. januar 2023.

Det er vigtigt, at du tjekke din pension årligt. På den måde sikrer du, at flest mulige af dine pensionskroner bruges til at øge din pensionsopsparing. Arkivfoto

KI har videreført pensionssamarbejdet med PFA Pension i form af en ny 4-årig pensionsaftale. Pensionsordningen i PFA indeholder en række forsikringer, der dækker ved sygdom, skade og dødsfald.   

Udbetalingerne på forsikringerne er steget, hvilket betyder, at forsikringspriserne bliver en del dyrere pr. 1. januar 2023. I den anledning kan det anbefales at søge rådgivning i PFA for at afdække, om du kan være overdækket på en eller flere af dine forsikringer, og dermed vælge at frigive flere penge til din pensionsopsparing.   

  

Til afbødning af stigende forsikringspriser, har KI sikret justering af omkostningerne, hvilket indebærer, at de fleste medlemmer vil have den samme pensionsøkonomi, som på den forrige pensionsaftale.   

  

Øvrige ændringer i den nye aftale:   

Dækningen PFA Kritisk sygdom er blevet opdateret i forhold til dækningsområdet.  

PFA Kritisk sygdom giver en økonomisk håndsrækning, hvis man bliver ramt af en alvorlig sygdom som for eksempel sklerose, blodpropper eller kræft. I den nye aftale er diagnoserne ajourført med den medicinske udvikling, det vil sige den måde man i dag påviser og vurderer sværhedsgraden af en sygdom på.   

Har du i din pensionsaftale valgt PFA Kritisk Sygdom til børn, er den blevet ekstra målrettet de sygdomme, som typisk rammer børn, så som diabetes 1 og operationskrævende hjertesygdom. Tilsvarende er kritiske sygdomme, der typisk rammer voksne så som Parkinson, ikke længere dækket for børn.  

 

Udgifter til fysioterapi ved kroniske lidelser  

I løbet af foråret 2023 dækkes kroniske lidelser i bevægeapparatet med op til 12 behandlinger om året. Alle offentlige medlemmer er omfattet af dækningen, samt privatansatte med en PFA helbredssikring.  

 

Flere personer i husstanden dækkes af den fulde Helbredssikring i løbet af 2023.  

Har du enten ved selvvalg eller via privat arbejdsgiver den fulde PFA Helbredssikring, så udvides dækningen til at gælde samlevers børn samt permanent anbragte plejebørn. Derudover er det mulighed for at etablere PFA Helbredssikring til børn fra 24 til 28 år. 

 

Kontakt PFA med spørgsmål eller ønsker om rådgivning 

Hvis du har spørgsmål til ændringerne eller ønsker du rådgivning generelt, er du velkommen til at kontakte PFA Rådgivningscenter på 70 12 50 00, eller at booke en rådgivningssamtale på 39 17 60 19. 

Læs mere om din pensionsordning i PFA