Formand Tine Segel ærgrer sig. Virksomhederne har aldrig haft mere brug for informationsspecialister, siger hun.
Sidste år blev det vedtaget, at Folketingets udflytningsaftale fra 2021 skulle udmøntes på Københavns Universitet ved at lukke 625 studiepladser og udflytte 304 inden 2030.
Det Humanistiske Fakultet står til at skulle lukke flest pladser – i alt 300.
Planen for de første reduktioner er blandt andet, at informationsstudier skal lukke 22 pladser. Det samme gælder for dansk. Desuden skal historie reducere 12 pladser og filosofi 10.
Der er blandt andet blevet kigget på ledighed, antal førsteprioritetsansøgninger, førsteårsfrafald, ledige pladser og økonomi.
Formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel ærgrer sig over beslutningen:
- Vi kan i KI se en lav ledighed blandt dimittenderne. Og offentlige såvel som private virksomheder har aldrig haft mere brug for informations- og dataspecialister som nu. Der er i den grad behov for at uddanne specialister, der kan agere bindeled mellem data, systemer og brugere, så vi kan få ryddet op og sikre en etisk og organiseret håndtering af data og information, siger hun.
- Derfor ville vi ønske, at der også blev sat mere ind for at promovere Informationsstudier blandt unge.
Netop at forbedre uddannelserne med henblik på at rekruttere flere studerende bliver for eksempel strategien for tysk, som ikke skal skære på antal studiepladser på trods af faldende optag. Det fortæller Eva Silberschmidt Viala, prodekan for uddannelse på Det Humanistiske Fakultet til Uniavisen.
Læs mere hos Uniavisen.