Gå til sidens indhold
24. juni 2022 Af Forbundet Kultur og Information

Service2-direktør tilegnede sig uretmæssigt 770.000 kroner

Undersøgelser er nu afsluttet.

Revisionshuset Deloitte har færdiggjort undersøgelserne af de uregelmæssigheder, der er blevet konstateret under tidligere direktør John Stolberg i Service2-samarbejdet (se faktaboks for nærmere information om Service2), som Forbundet Kultur og Information er en del af. John Stolberg blev bortvist i november 2021.

Deloitte konkluderer, at overførslerne har været sløret som betalinger til leverandører, samarbejdspartnere med videre ved forfalskning af dokumentations- og bilagsmateriale, hvilket har besværliggjort en mulig opdagelse af besvigelserne.

Det er vigtigt at understrege, at Service2’s daglige drift og medlemsydelser er upåvirket af besvigelserne. Samtidig er det vigtigt at understrege, at Service2 naturligvis har gennemgået forretningsgange med henblik på at sikre, at noget tilsvarende ikke gentager sig i fremtiden.

Service2 har politianmeldt forholdene, ligesom Service2 naturligvis retsligt vil søge at få tilbagebetalt pengene fra John Stolberg.

Uregelmæssighederne har stået på i cirka 10 år. I samme periode var John Stolberg direktør i Forbundet Kommunikation og Sprog, der er en del af Service2-samarbejdet. Deloitte konkluderer, at i samme periode har John Stolberg overført 3 millioner kroner fra Kommunikation og Sprog til sig selv. Overførslerne har her været sløret på samme måde.

Kommunikation og Sprog har ligeledes politianmeldt forholdene og vil ligeledes søge at få tilbagebetalt disse penge fra John Stolberg.

 

Fakta om Service2

Service 2 er et forsikringsagentur ejet af de 4 fagforbund Kommunikation og Sprog, Dansk Journalistforbund, Forbundet Arkitekter og Designere og Forbundet Kultur og Information. Service 2 har til formål at tilbyde attraktive gruppeforsikringer til forbundenes medlemmer. Disse forsikringer leveres af forsikringsselskabet Tryg, som giver et driftstilskud til Service 2. Tryg forsikring og de forsikrede under ordningen har ikke lidt tab på baggrund af denne sag.