Gå til sidens indhold

Restriktionerne bortfalder

Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at restriktionerne på kultur-, forenings- og idrætsområdet bortfalder fra 1. februar.

Efter flere nedlukninger, genåbninger og krav om coronapas og mundbind, bortfalder alle restriktioner fra 1. februar. Arkivfoto Jakob Boserup

Epidemikommissionen har vurderet, at der ikke længere er behov for at fastholde kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at restriktionerne på kultur-, forenings- og idrætsområdet ikke forlænges. Derfor bortfalder alle restriktioner på kulturområdet fra og med 1. februar 2022. Det betyder, at der fra og med 1. februar 2022 ikke længere vil være forbud mod visse arrangementer eller krav om mundbind eller coronapas og så videre, skriver Kulturministeriet i en mail den 27. januar 2022 til kultursektorens aktører.

Dog tilføjes der i ministeriets mail, at Epidemikommissionen har bemærket, at der fortsat kan være situationer, hvor der er behov for at udvise særlig opmærksomhed på smitteforebyggende tiltag. Det gælder for eksempel indendørs arrangementer, hvor mange stående personer samles. Arrangører af sådanne arrangementer kan overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar. Det kan for eksempel ske ved, at deltagerne testes, at der opereres med øget afstand eller stilles krav om coronapas ved private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner med videre. Det er ikke et krav fra myndighederne, men er frivilligt i forhold til, hvad der giver mening til det konkrete arrangement. Coronapas-appen stilles til rådighed hertil i en periode.