Gå til sidens indhold

Ny næstformand og forretningsudvalg

Forbundets hovedbestyrelse holdt møde den 25. januar og har blandt andet valgt Nikoline Dohm Lauridsen som næstformand.

Næstformand Nikoline Dohm Lauridsen. Foto Jakob Boserup

Forbundets nye hovedbestyrelse holdt bestyrelsesmøde den 25. januar. På dagsordenen var blandt valg til næstformandsposten og til forretningsudvalget.

To kandidater, Nikoline Dohm Lauridsen ansat på DTU, NORA (National Open Research Analytics) og Jacob Holm Krogsøe ansat på Esbjerg Kommunes Biblioteker, meldte sig klar til at overtage næstformandsposten efter Daniel Ackey fra Københavns Biblioteker, der ikke ønskede at fortsætte som næstformand. Dermed skulle der afholdes valg. Nikoline Dohm Lauridsen fik flest stemmer.

Forud for valget havde Nikoline Dohm Lauridsen lagt vægt på sit kendskab til den gruppe af forbundets medlemmer, der ikke er ansat på bibliotekerne.

- Jeg kan komme med en anden vinkel, som jeg allerede har sat i spil i bestyrelsen i den sidste periode. Som næstformand vil jeg gerne være med til at styrke fortællingen om, hvem vores medlemmer er, og hvad de kan på en lidt bredere front. Jeg har et stort netværk både blandt KI’erne, men også blandt ikke-medlemmer i et bredt felt. Jeg elsker data og fakta og har et køligt hoved, men et varmt hjerte, så det får I endnu mere af, hvis I stemmer på mig, sagde hun.

Nyt forretningsudvalg

Forbundets forretningsudvalg består af fire medlemmer. Formand og næstformand har naturligt en post, mens de sidste to pladser besættes af øvrige hovedbestyrelsesmedlemmer. Her måtte den nye hovedbestyrelse også igennem et valg, da hele fire hovedbestyrelsesmedlemmer ønskede en post i forretningsudvalget.

Daniel Ackey, Københavns Biblioteker, stillede op og lagde vægt på sine erfaringer fra de seneste år i forretningsudvalget. Pia Nyberg, Hillerød Bibliotekerne, ønskede også at stille op og lagde vægt på sin evne til at være ambassadør – også når det gjaldt at gennemføre svære beslutninger. Endelig stillede Martin Schmidt-Nielsen, Aalborg Bibliotekerne, og Jacob Holm Krogsøe, Esbjerg Kommunes Biblioteker, op. Begge lagde vægt på deres store engagement i forbundet og dets fremtid.

Ved den efterfølgende afstemning blev Martin Schmidt-Nielsen og Jacob Holm Krogsøe valgt.

Tine Segel takkede alle kandidater.

- Det er positivt med det store engagement, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med næstformanden, forretningsudvalget og den øvrige hovedbestyrelse, sagde hun.