Gå til sidens indhold

KI-medlemmer er fortsat gode til at komme i job 

Ledigheden er blandt den laveste i en 10-årig periode.

Ventetiden før en jobsamtale kan være nervepirrende. Men for mange KI'ere går det hurtigt med at komme i arbejde. Arkivfoto Jakob Boserup

Antallet af fuldtidsledige KI-medlemmer – forsikret i Akademikernes A-kasse (AKA) - er pr. oktober 2022 helt nede på 2,3 %, et fald på 1,1 % fra slutningen af 2021. 

Ledighedsprocenten er ligeledes lavere end den generelle akademikerledighed i Danmark, som pr. september ligger på 3,6, ifølge de nyeste tal fra akademikernes hovedorganisation.  

Generelt har man set faldende ledighed blandt akademikere siden august 2020, og dette er blandt den laveste gennem en 10-årig periode. 

Også de nyuddannede kommer hurtigt i job 

Dimittendledigheden for KI’erne er pr. september 23,8 %, hvilket som sædvanlig er noget lavere end blandt øvrige faggrupper i AKA, herunder medlemmer fra eksempelvis IDA og Djøf.  

Det er med andre ord gang i jobmarkedet og brug for KI’ernes kompetencer, og medlemmerne er gode til at sætte dem i spil over for arbejdsgiverne. 

Kilder: Akademikernes A-kasse, Akademikerne og KI 

Er du ledig?

Husk at brug KI hvis du er jobsøgende. Kontakt os og hør hvilke tilbud der passer til lige præcis din situation på karriere@kulturoginformation.dk. 

Se mere om jobsøgning og karriere