Gå til sidens indhold

KI’ernes 3 største brancher i det private

Dine kompetencer er guld værd i mange forskellige brancher. Forbundet Kultur og Information har i en ny undersøgelse kortlagt hele 17 brancher, der har ansat informationsspecialister.

Der er brug for KI'ernes kompetencer i mange brancher, viser ny kortlægning af privatområdet. Arkivfoto

Forbundet Kultur og Information har kortlagt de brancher, privatansatte medlemmer arbejder i. Undersøgelsen viser, at du som informationsspecialist kan få job i en meget bred vifte af forskellige brancher. Kort sagt så er din faglige baggrund relevant i mange job. Forbundet har i alt kortlagt 17 brancher.

De 3 største brancher

  1. Forbundet har flest medlemmer ansat inden for branchen Bibliotekssystemer. Her arbejder 21 procent
  2. Lige i halen kommer Medicinalbranchen – hvor medlemmer har job i virksomheder som Novo Nordisk og Ferring A/S. Her arbejder 16 procent.
  3. Den tredje største branche for forbundets privatansatte medlemmer er inden for it, data, software og digitalisering. Her arbejder 10 procent.

Grøn omstilling

Er du optaget af den grønne omstilling – og vil gerne vil være hands on – så er branchen Energi- og forsyningsvirksomhed en mulighed. Privatansatte medlemmer arbejder i virksomheder som Ørsted og Vestas. I den branche arbejder 5 procent.

Læs mere om de 17 brancher her. 

  • Få sparring på dine karriereovervejelser: book en samtale med KI's karriererådgiver. 
  • Hvilke titler skal du søge job efter i den private sektor? Få hjælp her.
  • Øg dine muligheder for et job i det private: tag en miniuddannelse som Records Manager. Læs hvad andre fik ud af at tage uddannelsen