Gå til sidens indhold
23. juni 2022 Af Forbundet Kultur og Information

Hjælp forskerne med viden om bibliotekerne

Det er vigtigt, at der forskes i bibliotekerne. Derfor opfordrer forbundet medlemmerne til at bidrage til et forskningsprojekt om bibliotekernes sociale løfteevne.

Foto Unsplash

Hvor stor er bibliotekernes sociale løfteevne? To forskere fra Sociologisk Institut ved Københavns Universitet fandt i en nylig undersøgelse, at den sociale ulighed i børnefamiliers udlån af e-bøger steg markant under den første coronanedlukning i 2020. I et nyt projekt vil forskerne undersøge bibliotekernes sociale løfteevne. I forbindelse med projektet inviterer vi danske biblioteksledere til at deltage i en kort spørgeskemaundersøgelse om bibliotekernes organisering og indsatser. Vi håber, at bibliotekslederne vil deltage i undersøgelsen, når vi sender invitationer ud i den kommende tid.

I projektet vil vi også gerne kortlægge forskellige opfattelser af litterær kvalitet. Idéen er at undersøge, hvilke litterære genrer der opfattes som af højere eller lavere kvalitet. Til at undersøge dette inviterer vi bibliotekarer til at deltage i en kort spørgeskemaundersøgelse, hvor vi beder deltagerne rangordne en række skøn- og faglitterære genrer efter kvalitet. Der er ingen rigtige eller forkerte svar, og det tager højst fem minutter at deltage i undersøgelsen. Du kan deltage i undersøgelsen her eller scanne QR-koden med din mobiltelefon. Vi håber, du har lyst til at deltage!

 

Læse mere om forskningsprojektet og find kontaktoplysninger på forskerne