Gå til sidens indhold

Stærke faglige stemmer

Både Berlingske, Politiken og Weekendavisen har bragt stærke faglige debatindlæg skrevet af tillidsvalgte fra forbundet.

Det har i de seneste generalforsamlingsperioder været en del af forbundets strategi at understøtte de mange stærke faglige stemmer, der findes blandt forbundets medlemmer.
I løbet af oktober har flere skrevet debatindlæg om aktuelle og faglige emner, der er blevet bragt i blandt andet Berlingske, Politiken og Weekendavisen.

Den 16. oktober bragte Berlingske debatindlægget ”Invester i oplysning og demokratisk dannelse” af hovedbestyrelsesmedlem Martin Schmidt-Nielsen, der i forbindelse med regeringens finanslovsudspil skriver om vigtigheden af lex.dk som opslagsværk. Han skriver blandt andet:

Hos Forbundet Kultur og Information er vi ikke i tvivl. Vi ønsker et Danmark, som værner om folkeoplysning og den demokratiske samtale på et solidt fundament af viden, dannelse, fri og lige adgang til information, og som understøtter borgernes nysgerrighed og personlige udvikling ved at facilitere solide, troværdige informationskanaler. I den henseende er Lex.dk en vigtig byggesten.

Den 20. oktober bragte Politiken debatindlægget ”Københavns sølle biblioteker: Vi bør overveje, om vi har den biblioteksservice, vi ønsker”, skrevet af Tage Sørensen, der er fællestillidsrepræsentant i København. I sit indlæg opfordrer han borgerne i København til at overveje, om de har de biblioteker og den biblioteksservice, de ønsker, eller om emnet burde belyses i forbindelse med kommunalvalget.

Mantraet i København er, at borgerne kan og vil selv, og at behovet for hjælp fra bibliotekets ansatte er for nedadgående, fordi der er så gode selvbetjeningsløsninger til rådighed. Det er sandt et stykke hen ad vejen, der er mange, der stort set klarer sig selv – men der er også mange, der ikke føler sig godt hjulpet af at skulle alt selv. Min bekymring er, at vi lader den gruppe i stikken. Den gruppe borgere, der ikke altid kan selv, men som har kunnet få hjælpen på biblioteket.


Senest har Weekendavisen bragt indlægget ”Undgå bøger, der ikke er din smag”, hvor hovedbestyrelsesmedlem og digital litteraturformidler ved DBC Sarah Hvidberg skriver om Læsekompasset, der kan hjælpe læsere med at finde bøger, der passer til deres læsesmag.

God litteraturformidling handler nemlig ikke om at anbefale efter egen smag, men at kunne beskrive, neutralt, hvilken læseoplevelse en bog vil give sin læser alt efter, om man er typen, der tiltrækkes af et spændende plot eller for eksempel nuancerede personportrætter.