Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
30. august 2021

PFA’s halvårsregnskab byder på fortsat vækst og solide investeringsafkast

PFA gør status på første halvår af 2021, som trods udfordringer med corona har budt på godt nyt.

PFA har netop gjort status på første halvår 2021, der trods fortsatte udfordringer med coronapandemien har budt på opløftende nyt. Først og fremmest fortsatte den positive udvikling på aktiemarkederne til gavn for pensionsopsparingen, og det har givet solide afkast på op til 11,5 pct. i PFA Plus og 12,2 pct. i PFA Klima Plus. 

PFA er meget tilfredse med, at de grønne afkast er kommet godt fra start, da samspillet mellem investeringer og klimahensyn bliver stadig vigtigere for at kunne sikre en solid langsigtet og fremtidssikret værdskabelse til kunderne. Derfor har PFA også skruet yderligere op for klimaambitionerne og markeret tilslutningen til det FN-støttede initiativ, Net Zero Asset Owner Alliance, med løftet om at nedbringe CO2-aftrykket fra deres investeringer med yderligere 29 pct. frem mod 2025.

Vækst og nye digitale rådgivningsløsninger

Vender man blikket mod nogle af de andre nøgletal fra halvårsregnskabet, ser man et positivt driftsresultat på 588 mio. kr. og en fortsat stigning i kundemidler på 53 mia. kr. – fra 565 mia. kr. til 618 mia. kr. Det skyldes dels tilgang af nye kunder, men også stor loyalitet blandt eksisterende kunder. 

PFA arbejder for at være et trygt og inspirerendested at være kunde og har i første halvår bl.a. givet den digitale rådgivning et massivt løft. Det er sket med et nyt brugerinterface på mitpfa.dk, som via kunstig intelligens og smart design hjælper medlemmerne med at komme nemt fra anbefalinger til actions.

På den digitale front har PFA desuden haft stor tilslutning til forskellige webinarer, ligesom mange kunder som følge af corona-situationen som noget nyt har fået tilbudt psykologisk rådgivning online. Det har været populært og fortsætter naturligvis, selvom man nu kan se frem til en hverdag med bedre mulighed for fysisk kontakt og nærvær.

Syge- og ulykkesområdet har også længe har været et strategisk vigtigt indsatsområde for PFA. Det vil det også være fremadrettet for sundhedsdata viser, at antallet af sygemeldinger er fortsat med at stige i 2021. Derfor har PFA blandt andet oprustet med flere medarbejdere til PFA EarlyCare-indsatsen.