Gå til sidens indhold
03. december 2021 Af Forbundet

Pæne lønstigninger til privatansatte

Forbundets privatansatte medlemmer har på trods af corona med videre fået pæne lønstigninger det seneste år. Det viser resultaterne af årets lønundersøgelse på privatområdet.

Medlemmer, der har været i samme job i år og sidste år, har i gennemsnit fået en lønstigning på 5 %. De medlemmer, der har skiftet job, har opnået en lønstigning på 11,4 %. I samme periode har prisudviklingen været på 2,2 %, men på trods heraf er der stadig tale om en pæn reallønsudvikling.

Gennemsnitslønnen for et privatansat medlem af forbundet var i september 2021 på 52.623 kroner. Beløbet er inklusive eventuelt pensionsbidrag.

Der er stadig store forskelle mellem de forskellige branchers gennemsnitslønninger. I toppen ligger brancherne medicinalvirksomhed og konsulentvirksomhed med gennemsnitslønninger på henholdsvis cirka 57.500 kroner og 55.500 kroner (inklusive pension). I bunden ligger medievirksomhed med en gennemsnitsløn på omkring 43.000 kroner (inklusive pension).

36 % af de privatansatte har i årets løb fået bonus eller gratiale oven i den faste løn.

Du kan læse mere om de væsentligste resultater fra årets lønundersøgelse i Lønmagasin 2022 for privatansatte, der udover udvalgte lønstatistikker beskriver en række andre ansættelsesvilkår på privatområdet. Lønmagasinet kan fra slutningen af året findes på forbundets hjemmeside.