Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold

Overvejer du at blive HB-kandidat?

Vi har stillet fem spørgsmål til nuværende bestyrelsesmedlemmer om tidsforbrug, reaktioner fra kolleger og ledelse og ikke mindst, hvad der er det bedste og det værste?

Hvor meget tid bruger man på arbejdet som bestyrelsesmedlem? Hvad siger kollegerne? Og hvad er fordelene og ulemperne? Arkivfoto Simon Klein-Knudsen

Hovedbestyrelsen mødes cirka ti gange om året. Hvor meget tid bruger du på et hovedbestyrelsesmøde?

- Når det er hybride møder, er det i gennemsnit mellem 5-6 timer. Til fysiske møder, hvor der er transporttid, bruges en arbejdsdag (bestyrelsesmedlemmer bliver frikøbt til bestyrelsesarbejdet).

Hvor meget tid bruger du på at forberede et møde i hovedbestyrelsen?

- Halvanden til to timer.

Hvad siger kollegerne/arbejdsgiverne til, at du er bestyrelsesmedlem?

- Kollegerne glæder sig over at få mere viden og indflydelse, fordi de er tæt på et bestyrelsesmedlem. Det giver også respekt, at man engagerer sig fagpolitisk. Ledelsen ser det som en fordel, at man får et større netværk som bestyrelsesmedlem, og vurderer, at der er en del af bestyrelsesarbejdet, der også kan bruges i det daglige arbejde.

Hvad er det bedste ved at være hovedbestyrelsesmedlem?

- Et andet blik på faget og bredere perspektiver og et udvidet netværk. Samt at få mulighed for at anskue vores arbejdsmarked ovenfra. Det giver en øget faglig stolthed at se, hvor mange forskellige steder vi gør en forskel.

Er der ulemper ved at sidde i hovedbestyrelsen?

- Det kan nemt gribe om sig. Der er mange muligheder for at være med, så det kan godt blive en tidskrævende »hobby«. Men fordelene opvejer klart ulemperne. Fordelene er netværk, faglig indsigt, forståelse for arbejdsmarkedspolitik og bestyrelsesarbejde

Sådan stiller du op

Hvis du har spørgsmål til kandidatprofilen og de opgaver, der ligger i arbejdet, vil vi opfordre dig til at kontakte et medlem af forbundets nuværende hovedbestyrelse, der gerne vil dele deres viden og erfaring med dig. Har du specifikt spørgsmål til at stille op som studentermedlem, kan du skrive til konsulent Ditte Hillebrand Mortensen dhm@kulturoginformation.dk

Du meddeler dit kandidatur ved at sende en mail til kontakt@kulturoginformation.dk. Husk at skrive »HB-kandidat« i emnefeltet. Du modtager dernæst en besked fra forbundet om, at dit kandidatur er registreret, og du vil efterfølgende også få tilsendt nærmere information.