Gå til sidens indhold

Ny vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres

Er arbejdspladsen præget af højt arbejdspres, skal der tages hånd om sagen. Nu er der hjælp at hente i Arbejdstilsynet ”vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres”. Vejledningen udspringer af bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø, som trådte i kraft den 1. november 2020.

Arbejdstilsynet giver gode råd til arbejdsgivere og medarbejdere omkring forebyggelse og håndtering af stress.

 

Stress er i dag et af de store arbejdsmiljøproblemer for akademikere og skyldes ofte store arbejdsmængder og tidspres. Derfor er det glædeligt, at der nu er kommet en vejledningen om netop stor arbejdsmængde og tidspres, mener formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.

"For vi er nødt til at have konkrete værktøjer som denne, som virksomheder, arbejdsmiljøorganisationer, MED/ SU og tillidsvalgte kan bruge i dagligdagen, hvis vi for alvor skal problemerne med stress til livs ude på arbejdspladserne.”

 

Flere vejledninger om psykisk arbejdsmiljø på vej

Den nye Vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres er den første af i alt tre nye vejledninger, som beskriver reglerne i bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø. Og der er flere vejledninger i støbeskeen, som er på vej - nemlig først en vejledning om uklare krav og modstridende krav i arbejdet og dernæst i en vejledning om høje følelsesmæssige krav i arbejdet med menneskers. Begge forventes at ligge klar i 2022.

Læs mere om den nye AT-vejledning om arbejdsmængde og tidspres på jobbet på Arbejdstilsynets hjemmeside