Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
27. september 2021

Kom til digital lancering af Biblioteker i bevægelse

Den 27. oktober afholdes et online event, hvor resultaterne af arbejdet med projektet Biblioteker i Bevægelse bliver fremlagt. Projektet skal ruste biblioteksansatte med kompetencer, der imødekommer udviklingen på biblioteksområdet.

Biblioteker i bevægelse

Parterne bag projektet Biblioteker i bevægelse inviterer til et digitalt event, hvor de redskaber og værktøjer, der er indsamlet, ser dagens lys.

Projektet har til formål at ruste medarbejdere og ledere på bibliotekerne til de nye opgaver, der følger med udviklingen på biblioteksområdet, for bibliotekernes rolle i samfundet er under forandring, og det fører til nye krav til medarbejdernes kompetencer.

Forudgående kortlægning

Ifølge Tine Segel, formand for Forbundet Kultur og Information, er det yderst positivt, at det er lykkedes at samle HK Kommunal, KL og KI om at fokusere på biblioteksmedarbejdernes kompetencer, og hun glæder hun sig også over, at man er nået i mål med et projekt, der vil give de biblioteksansatte en opdateret værktøjskasse.

- Bibliotekerne har en central funktion mange steder i det danske samfund. Det gælder for eksempel, når det kommer til læselyst og digital dannelse. De spiller også en vigtig rolle i lokalsamfundet i forhold til at skabe fællesskaber, mindske ensomhed og bidrage til social sammenhængskraft, siger Tine Segel, der er projektleder på projektet fra Forbundet Kultur og Information.

På den måde går udviklingen fra, at medarbejderne på bibliotekerne har fokus på bøger og samlinger til at være mere borger- og brugerorienteret med samarbejder på tværs af kommunens fagområder og samfundet bredt set.

Redskaberne og metoderne er udviklet i samarbejde med biblioteksansatte og –ledere landet over, og de beror på en forudgående kortlægning af bibliotekernes kompetencebehov med fokus på publikumsudvikling, brugerforståelse og tværgående samarbejde.

Biblioteker i bevægelse - strategisk kompetenceudvikling af medarbejdergrupper på biblioteker er søsat af HK Kommunal, Forbundet Kultur og Information samt KL. Projektet er en del af Viden På Tværs - Fremfærd Bruger.

Praktisk:

Dato, tid og sted

  1. oktober 2021
  2. 09.00-11.00

Afholdes digitalt på Teams

Alle tilmeldte modtager et link til mødet i en kalenderinvitation

Tilmeld dig her senest mandag d. 11/10 2021.

Når du har udfyldt formularen er du registreret. Du modtager yderligere oplysninger på mail efter d. 11/10 2021. Projektet faciliteres af rådgivningshuset Seismonaut v/ chefrådgiver og partner Andreas Linnet Jessen og chefrådgiver Nicklas Hilding Andersen.