Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
24. september 2021

KI I pressen: Husk biblioteket under kommunalvalget

KI’s formand Tine Segel markerer sig i øjeblikket med debatindlæg i flere medier for at sætte kulturpolitik og biblioteker på dagsordenen op til kommunalvalget.

KI I pressen: Husk biblioteket under kommunalvalget

Kulturpolitik og biblioteker får sjældent lov at fylde under et kommunalvalg. Men det er vigtigt at minde både politikere og vælgere om, hvor vigtig kulturen - og heriblandt biblioteker – er for et velfungerende samfund.


Derfor har KI’s formand Tine Segel i øjeblikket debatindlæg i flere danske medier – heriblandt i Horsens Folkeblad, hvor hun blandt andet skriver:


”Ved kommunalvalget i 2017 var de vigtigste temaer for danskerne ifølge en måling foretaget for Altinget først ældreplejen, så folkeskolen og på en tredjeplads miljø og klima. På en 11. plads kom kultur og fritidstilbud. Måske fordi borgere og politikere overser, at den største kulturinstitution i kommunen – biblioteket – også bidrager til trivslen hos ældre, elevers evner til at læse og navigere i informationer, og at bibliotekerne er med til at oplyse og skabe aktiviteter om miljø, klima og FN’s Verdensmål. Derfor bør biblioteket fylde mere i det kommunalpolitiske arbejde,” skriver hun blandt andet.


Læs indlægget i Horsens Folkeblad her (bag betalingsmur)