Gå til sidens indhold
20. april 2021 Af Anette Lerche

Ja til OK21

Ved den vejledende urafstemning i Forbundet Kultur og Information sagde de stemmeberettigede medlemmer klart ja til OK21-resultatet. Det blev også til et samlet ja fra de øvrige Akademikerorganisationer.

Stemmeprocenten kort før afstemningens afslutning den 9. april. Den samlede stemmeprocent blev på 52.7%.

Akademikernes medlemsorganisationer har godkendt forliget om overenskomsterne på det offentlige område i de næste tre år. Af de 26 organisationer, der er tilsluttet Akademikernes forhandlingsaftale, stemte 95,5% ja og 4,5% stemte nej til det samlede forlig.

I den vejledende urafstemning, der har været afholdt blandt de stemmeberettigede medlemmer i Forbundet Kultur og Information gav medlemmerne også deres tydlige opbakning til OK21-resultatet. Her stemte 92,8% ja, 3,3% stemte nej, mens 3,9% stemte blankt. 

I Forbundet Kultur og Information kan man desuden glæde sig over en høj valgdeltagelse.

Rent faktisk har forbundet den højeste stemmeprocent blandt de organisationer, der har sendt OK21-resultatet til urafstemning blandt medlemmerne. Hele 52,7% af Forbundet Kultur og Informations stemmeberettigede medlemmer har valgt at stemme, og den høje deltagelse glæder formand Tine Segel, fordi den viser et højt fagligt engagement hos forbundets medlemmer.

Den samlede valgdeltagelse i Akademikerne var på 34%.