Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

It-faggruppens online arrangementer hitter under corona

De fleste af os har under krisen fået trænet vores evne til gå til online møder og events – og vi har fået øjnene op for deres potentiale til at nedbryde fysiske afstande. Det har it-faggruppen også erfaret; de har oplevet en fordobling af antal deltagere til deres online arrangementer.

Formanden for it-faggruppen opfordrer andre faggrupper til at udnytte de online arrangementers potentiale

Daniel Ackey, formand for it-faggruppen, fortæller at faggruppen lå ret stille under den første nedlukning, men er kommet på banen det sidste halve år med indtil videre tre arrangementer, med flere i pipelinen.

- Nu var corona blevet ”the new normal”, så vi tænkte: nu prøver vi med noget online, og ser om der er interesse, fortæller han.

Faggruppen startede derfor med et online foredrag om dansk it-historie med oplægsholder Michael Ørnø, direktør for Statens IT og bestyrelsesmedlem i Dansk IT. Arrangementet fik cirka 50 tilmeldte.

Siden har it-faggruppen stablet yderligere to webinarer på benene; ’Et mobilt værktøj for det moderne bibliotek’ med Cicero product manager fra Systematic A/S og ’Hele bibliotekssystemet lige ved hånden’ i samarbejde med Redia, sidstnævnte med flere end 70 tilmeldte. Arrangementerne har været promoveret i forbundets kalender og delt i relevante Facebook-grupper.

De har alle været gratis og åbne for alle medlemmer af forbundet.

Billigere og mindre tidskrævende at planlægge


- Fordelene ved de online arrangementer er at de er hurtige at lave, og vi kan bruge forbundets zoom-konto. Fysiske arrangementer kræver langt mere; du skal bestille mad og drikkevarer, sætte stole op og alt det andet.

- Du behøver heller ikke annoncere det flere måneder i forvejen, fordi folk ikke skal rejse langt og planlægge det – de skal bare sætte sig foran skærmen, fortæller Daniel Ackey.

Deltagere fra hele landet


Tidligere har it-faggruppens arrangementer hovedsageligt været afholdt i Københavnsområdet. Nu er geografisk afstand mellem deltagerne uden betydning. 

- Før corona var det meget ”de kendte hoveder” fra København der altid deltog og en lille del af faggruppens medlemmer. Nu har vi haft deltagere fra Aabenraa, Aalborg og alle mulige andre steder fra, som ellers ikke ville være kommet til et 1,5-times foredrag. Det er en kæmpe gave.

It-faggruppen er i øjeblikket ved at få et kursus i stand med en ansat fra Oslo Bibliotek om deres brug af it-systemer, og så har bestyrelsen ambitioner om at udnytte online-formatet til uformelle netværksmøder på tværs af sektorer.

- Der er meget at hente for faggrupperne ved online arrangementer, også i forhold til at markedsføre sig, hvis man i mange år har levet et stille liv med få ildsjæle, der har drevet værket. Så opfordringen er hermed givet videre, slutter han.

  • Hold øje med kalenderen, hvis du er interesseret i at deltage i it-faggruppens arrangementer.
  • Er du medlem af en bestyrelse i en faggruppe, kan du finde oplysninger om hjælp til arrangementer her.