Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Har du givet din pension et eftersyn?

Hvis du ikke allerede har taget imod tilbuddet om en rådgivningssamtale hos PFA, så opfordrer forbundet fortsat til, at du giver din pensionsordning et eftersyn.

Et pensionseftersyn sikrer, at din pensionsordning passer til dine behov både med hensyn til forsikringsdelen og selve din pensionsopsparing. Arkivfoto

Hovedbestyrelsen i Forbundet Kultur og Information vedtog i efteråret 2020 en række ændringer i forbundets pensionsaftale for offentligt ansatte i Danmark. Ændringerne trådte i kraft 2. februar 2021, men har kun automatisk virkning for nye i PFA pensionsordningen, bortset fra ændring af tab af erhvervsevnedækningen. Derfor skal du selv tage stilling til de øvrige ændringer.

Ændringerne er relevante for næsten alle medlemmer, og Forbundet Kultur og Information opfordrer derfor alle medlemmer til at tage imod tilbuddet om rådgivning.

Et af de medlemmer, der allerede har taget imod tilbuddet, er Helene Olsen. For hende betød rådgivningen, at hun kunne foretage en række omvalg, der sikrer hende en større pension senere i livet. Desuden er hendes pension nu investeret bæredygtigt. Læs Helenes historie

Vi har tidligere tilbudt en række webinarer om pension, og var du forhindret i at deltage, kan du se det optagede webinar her. 

Du kan orientere dig om pensionsaftalens elementer i øvrigt her: https://pfa.dk/companies/kulturoginformation/.

Eller læse Perspektivs gennemgang af mulighederne her.

Rådgivningssamtale i PFA

Vi opfordrer alle medlemmer til at få booket en personlig samtale med en pensionsrådgiver, så man kan vurdere, hvilke og hvordan disse ændringer kan være relevante i relation til sin opsparing og tryghed. 

Du kan booke en tid hos en af de tre rådgivere, der er tilknyttet Forbundet Kultur og Information, på telefon 39 17 60 19.

Alle rådgivere kender til de særlige forhold, der gælder for netop Forbundet Kultur og Informations pensionsaftale.

 • Jimmy Mejlby
  Formuerådgiver
  Rådgivning Øst
 • Lene Marquardsen
  Formuerådgiver
  Rådgivning Vest
 • Michael H. Nielsen
  Formuerådgiver
  Rådgivning Øst       

Book rådgivning