Gå til sidens indhold
14. april 2021 Af Anette Leche

Gense debatter og oplæg fra det bibliotekspolitiske topmøde

Vi har brug for bibliotekerne som offentlige rum, hvor borgerne kan få fælles viden og forståelse for, hvorfor man er uenig. Sådan lød en af pointerne i en paneldebat med Vincent Hendricks, Morten Hesseldahl og Marie Østergaard, hvor Tine Segel var moderator.

Danmarks Biblioteksforening inviterede til virtuelt bibliotekspolitisk topmøde den 8. april, og nu kan du gense alle oplæg og debatter via dette link.

Blandt andet bød dagen på et en spændende paneldebat mellem chef for Dokk1 og Aarhus Bibliotekerne Marie Østergaard, professor og leder af Center for Information og Boblestudier på Københavns Universitet Vincent Hendricks og Gyldendals direktør Morten Hesseldahl. Formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel var moderator.

I debatten gav Vincent Hendricks sit bud på bibliotekernes rolle i forhold til at skabe den nødvendige fællesviden, som samfundet skal bygge på. Han pegede blandt andet på, at det er vigtigt, at bibliotekerne opfanger og faciliterer lokale debatter, der optager borgerne. Morten Hesseldahl pegede på bibliotekernes vigtige rolle som formidlere af litteratur for at fange ikke-læserne, fordi lyst og frivillighed er i højsædet. Han noterede sig også, selvom læsning i sig selv er en ensom gerning, så har den en efterfølgende social dimension i samtalerne om bøgerne. Her pegede han på de gode erfaringer med digitale tilbud, hvor læsere kan mødes og tale om bøgerne.