Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Få nye perspektiver på folkebibliotekets betydning

Har du tilmeldt dig vores spændende online medlemsmøde med oplæg om KL's bibliotekspolitiske udspil og Roskilde Centralbiblioteks store brugerundersøgelse?

Hvordan understøtter folkebibliotekerne kommunernes lokale strategier? Og hvordan lærer vi at sætte nye ord på værdien af bibliotekerne? Se med, når forbundet inviterer til medlemsmøde den 14. juni. Arkivfoto: Jakob Boserup
  • Hvordan arbejder Næstved Bibliotek og Borgerservice med sammenhængskraft og fællesskaber?
  • Hvad betyder mottoet »Bøger og betjening« for medarbejderne på Stadsbiblioteket i Lyngby-Taarbæk Kommune?
  • Hvad betyder en klar biblioteksstrategi for bibliotekets position i Dragør Kommune?
  • Og hvordan går vi fra at måle bibliotekets værdi i besøgs- og udlånstal til at tale om bibliotekets betydning for borgerne?

De fire emner - og mange flere - giver medlemsmødet Udnyt folkebibliotekets potentialer - hvor står vi? den 14. juni klokken 15.00 til 16.00 indblik i.

På mødet samler Forbundet Kultur og Information op på forårets bibliotekspolitiske debatmøder, hvor tillidsrepræsentanter og medlemmer med udgangspunkt i KL’s debatoplæg til kommunalbestyrelserne »Udnyt folkebibliotekernes potentialer«, debatterede blandt andet fællesskaber, læselyst og digitale medborgere.

På mødet giver vi ordet til biblioteksleder Henriette Ritz Kylmann, afdelingsleder Malene Hansen og TR Johanne Pasgaard til at fortælle om deres lokale bibliotekspolitiske fokus, og hvordan de ser det i forhold til KL’s debatoplæg.

Vi giver også plads til, at I kan dele de tiltag, der sker lokalt, så vi samme kan blive inspireret til, hvordan bibliotekerne bedst muligt bliver synlige blandt beslutningstagere og borgere lokalt. 

På mødet vil Biblioteks- og Borgerservicechef Christian Laursen fra Roskilde Centralbibliotek desuden fortælle om undersøgelsen »Folkebibliotekets betydning for borgerne i Danmark (2021)«, hvor man er gået bag besøgs- og udlånstal for at få en dybere forståelse for, hvordan folkebiblioteket har betydning for borgerne på forskellig vis.

Alle medlemmer er velkomne. Tilmelding via dette link.