Gå til sidens indhold

Debatindlæg: Corona forstærker uligheden på ungdomsuddannelserne

Corona forstærker uligheden på ungdomsuddannelserne, sådan skriver formand for GAEB, Marianne Bech Andersen og formand i Forbundet Kultur og Information, Tine Segel.

Formand Tine Segel og formand for GAEB Marianne Bech Hansen har sammen skrevet et debatindlæg til REVY.

"Gennem det sidste år med nedlukning af de fysiske biblioteker er det blevet tydeligt, hvilken vigtig rolle biblioteksfunktionen spiller for elever og studerende på landets uddannelser." 

Sådan indleder Tine Segel og Marianne Bech Andersen et debatindlæg i REVY, der er Danske Fag-, Forsknings og Uddannelsesbibliotekernes blad. 

"I Danmark er det en grundlæggende værdi, at vores unge skal have lige muligheder i uddannelsessystemet - lige meget hvor de bor, eller om de kommer fra et bogligt stærkt eller svagt hjem. Virkeligheden er dog, at unge på ungdomsuddannelserne oplever en stigende ulighed, der forstærkes af corona-epidemien. Uligheden skyldes meget forskellig adgang til materialer og vejledning i at finde dem og vurdere dem kildekritisk."

"Hvis vi som vidensamfund ønsker at give vores unge de bedste forudsætninger for at gennemføre deres ungdomsuddannelse, skal vi sætte ord på værdien af adgangen til relevant information, bibliotekarisk vejledning i informationssøgning og formidling af tilgængelige informationsressourcer. Og så skal vi ikke mindst have fokus på, at de unge udvikler stærke informationskompetencer til at begå sig i uddannelsessystemet, og vi skal kæmpe for mere ensartet bibliotekstilbud på tværs af kommunegrænser og ungdomsuddannelser." 

Læs hele indlægget i REVY Januar/Marts 2021/Nr.1