Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
11. juni 2021 Af Anette Lerche

Bibliotekerne er en del af regeringens handleplan for verdensmålene

Hvis vi skal leve op til FN's Verdensmål, er der brug for oplysning og folkelig forankring af verdensmålene. Derfor er Forbundet Kultur og Information en del af DB2030-netværket, der arbejder for at skabe den folkelige forankring omkring FN's Verdensmål via bibliotekerne.

Regeringen har offentliggjort sin handlingsplan for FN's Verdensmål i Danmark og har tænkt bibliotekerne med og skriver om bibliotekernes rolle:
»Regeringen vil styrke bibliotekernes arbejde med og formidling af Verdensmålene med henblik på at gøre bibliotekerne til facilitator for den folkelige forankring af FN's Verdensmål. Initiativet indebærer bl.a. events om Verdensmålene på biblioteker, et Verdensmålscertificeringsprogram for biblioteker og kompetenceudvikling for bibliotekarer vedrørende formidling af Verdensmålene.«
I forbundet er vi meget enige i, at bibliotekerne bør spille en nøglerolle i at skabe den folkelige forankring med fokus på oplysning og handlefællesskaber. Derfor arbejder vi også aktivt i DB2030-netværket, hvor vi især har fokus på kompetenceudvikling af bibliotekernes ansatte.