Gå til sidens indhold
03. juni 2020 Af Karen Boldt

Partnerskab mod ensomhed på ældreområdet

Forbundet Kultur og Information deltager sammen med en række andre organisationer i et partnerskab, der skal forebygge ensomhed blandt ældre i forbindelse med genåbningen af Danmark.

Hverdagen for mange ældre er blevet begrænset på grund af Covid-19. Et nyt partnerskab skal modvirke ensomhed og utryghed under genåbningen. Arkivfoto

Fredag d. 1. maj 2020 indgik samtlige Folketingets partier udover Venstre en aftale om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med COVID-19 (Aftaletekst). I forlængelse af den politiske aftale er der etableret et nyt, midlertidigt partnerskab på ældreområdet, som under genåbningen af samfundet skal bidrage til at skabe tryghed og modvirke ensomhed blandt ældre. FOA og Ældre Sagen faciliterer partnerskabet.

Forbundet Kultur og Information deltager sammen med en række andre aktører, herunder blandt andet faglige organisationer, myndigheder og frivillige aktører, i partnerskabet, hvor forbundet blandt andet spiller ind med gode eksempler på, hvordan biblioteker er med til at løfte opgaven med at imødegå ensomhed blandt ældre ved at formidle fysiske materiale og digitale ressourcer, skabe fællesskaber omkring læsning med videre.

Partnerskabet mødtes første gang til virtuelt møde den 3. juni 2020 og mødes igen den 23. juni 2020.

Eventuelle spørgsmål og/eller input til Forbundet Kultur og Informations deltagelse i partnerskabets arbejde kan rettes til fagpolitisk konsulent Karen Boldt Aagaard på kab@kulturoginformation.dkeller tlf. 4133 7009