Gå til sidens indhold
17. november 2020 Af Ditte Hillebrand Mortensen

Online konference: Tilbage på sporet – informationssøgning og referencearbejde som kerneopgave i den digitale tidsalder

Forbundet Kultur og Information og Referencefaggruppen er medarrangør af konferencen, der løber af stablen den 8. december 2020. Temaet er vigtigheden af informationssøgning og referencearbejde i en fake news-tidsalder. Biblioteksvagten er hovedarrangør.

Den gratis konference byder på en paneldebat og oplæg fra fagpersoner fra både ind- og udland.

Forbundet Kultur og Informations formand Tine Segel deltager på konferencen som moderator af en paneldebat, der skal finde svarene på, hvordan der skabes et nationalt fokus på informationssøgningen.

- Jeg er især optaget af at arbejde for, at det fortsat er vores medlemmer, i deres professionelle virke som bibliotekarer og informationsspecialister, der løser denne opgave på bibliotekerne, siger Tine Segel.

- Og så er det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på, at bibliotekerne kan gøre en stor forskel i samfundet ved at facilitere fri adgang til information og viden og styrke borgernes egne informationskompetencer.

Håber at tiltrække flere til Biblioteksvagten

Pernille Schaltz, formand for Biblioteksvagten og bibliotekschef ved Herning Bibliotekerne, håber, at konferencen kan danne ramme for drøftelser af, hvordan ansatte i biblioteksbranchen kan få udviklet deres informationssøgningskompetencer. Og så håber hun, at flere vil blive inspireret til blive en del af Biblioteksvagten:

- Jeg håber at vi på konferencen får diskuteret, hvordan vi sikrer os at både nuværende og fremtidige medarbejdere har de rette kompetencer, og at flere får øjnene op for, at der er muligheder og fællesskaber, hvor man kan få udbygget sine kompetencer inden for reference- og informationssøgning, siger hun.

- Vi kan jo se, at danskerne kan have svært ved at finde ud af at verificere viden, når de søger information online. Det er for eksempeleksempel det vi hjælper med på Biblioteksvagten. Men vi kunne godt bruge, at flere vil med ombord.

Den primære målgruppe for konferencen er biblioteksledere, kompetenceudviklingsansvarlige og beslutningstagere. Men da konferencen er konverteret til et online arrangement, er andre interesserede også velkomne til at deltage.

Læs om konferencen