Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
02. oktober 2020 Af Anette Lerche

Ny bekendtgørelse om arbejdsmiljø er en sejr

I dag har alle arbejdspladser på det danske arbejdsmarked fået sin første bekendtgørelse specifikt om psykisk arbejdsmiljø. Den ny bekendtgørelse er både en nyskabelse og vigtig landvinding i at sikre, at der i fremtiden kommer færre udfordringer med stress i Danmark.

Stress er et stort problem for mange danskere. Ny bekendtgørelse om arbejdsmiljø kan gøre det lettere at forebygge dårligt arbejdsmiljø. Arkivfoto

En ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø bliver en stor hjælp på arbejdspladserne og vil gøre arbejdet omkring arbejdsmiljø lettere. Samtidig er bekendtgørelsen et tydeligt signal til alle danske arbejdspladser om, at dette er et område, der skal større fokus på.


Bekendtgørelsen er et resultat af den politiske Arbejdsmiljøaftale fra 2019 og sikrer bedre betingelser for at iværksætte forebyggende og akutte indsatser om psykisk arbejdsmiljø, fordi det nu bliver hurtigere at få overblik over, hvilke regler, der gælder, og hvilke krav der skal leves op til på området.

Formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel er meget tilfreds med, at arbejdet omkring psykisk arbejdsmiljø nu styrkes.


- Det er yderst positivt, at vi i dag er kommet i mål med, at Danmark har fået en egentlig bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. De regler der gælder på området er nu samlet og gjort mere tydeligt, så det gerne skulle bliver lettere for arbejdspladserne at skabe gode arbejdsvilkår. Og det er der brug for, for vi ser desværre, at stress og dårligt arbejdsmiljø er en udfordring på mange arbejdspladser.


I den seneste undersøgelse fra Akademikerne om arbejdsmiljø og stress svarer hele 40 procent, at de hele tiden, ofte eller sommetider har været stressede de sidste 14 dage. Samtidig svarer kun 28 procent, at de arbejder på en arbejdsplads, hvor forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer prioriteres højt.

Se den nye bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø her.
Læs mere om undersøgelsen Akademikernes arbejdsmiljø (2020)