Gå til sidens indhold
18. december 2020 Af Ditte Hillebrand Mortensen

Lønstatistik 2020 er klar for privat og offentligt ansatte

Både offentligt og privatansatte medlemmer har opnået lønstigninger fra 2019 til 2020. Privatansatte kan i årets lønmagasin, foruden lønstatistik, finde råd til forhandling af vilkår, og som noget nyt kan regionalt ansatte sammenligne løn med andre regionalt ansatte.

lønstatistik
På trods af corona, har både privatansatte og offentligt ansatte opnået lønstigninger. Arkivfoto

Nu er årets lønmagasiner for både privatansatte og offentligt ansatte tilgængelige. Log ind under lønforhandling og lønstatistik og find publikationerne under ’aktuel lønstatistik og løndatabaseopslag for offentligt ansatte’ samt ’aktuel lønstatistikprivat og ansættelsesvilkår for privatansatte’.

Flotte lønstigninger til de privatansatte

Som tidligere skrevet, har de privatansatte medlemmer af forbundet, på trods af corona, opnået en gennemsnitlig lønstigning på 5 % fra 2019 til 2020. Medlemmer, der har skiftet job, har opnået en lønstigning på 9,9 %. Lønmæssigt kan det altså betale sig at skifte job.

I lønmagasinet for de privatansatte kan medlemmerne desuden få vejledning til hvordan de kan forhandle sig til bedre vilkår på områder som ferie, bonus, barsel, omsorgsdage, personalegoder, pension med mere.

Nye muligheder for at sammenligne løn på det offentlige område

Som noget nyt i lønstatistikken for de offentligt ansatte, er regionalt ansatte udskilt med egne løntabeller. Denne ansættelsesgruppe kan derfor sammenligne løn direkte med andre regionalt ansatte, ligesom det gør sig gældende for kommunalt samt statsansatte.

Specialkonsulent Helle Fridberg forklarer om løntabellerne:

- Løntabellerne er et værktøj til at orientere sig om ens markedsværdi. Foruden at sammenligne løn ud fra jobtitler, kan medlemmerne også finde løntabeller fordelt efter konkret jobindhold, for eksempel sagsbehandling, dataanalyse, undervisning og så videre. Så de kan nu få en endnu mere præcis idé om, hvor deres lønniveau bør ligge.

Selvom de offentligt ansatte ikke har fået lige så store lønstigninger som de privatansatte, har medlemmerne stadig kunne opleve en stigning fra 2019 til 2020 på 1,9 % for statsansatte, 2,4 % for kommunalt ansatte og 2,7 % for regionalt ansatte.

Tak til de medlemmer, der har deltaget i undersøgelsen.