Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
29. september 2020 Af Anette Lerche

Ja eller nej til udbetaling af de indefrosne feriemidler?

I efteråret 2020 bliver der åbnet for, at du kan få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriemidler. Feriemidlerne er en del af din opsparing hos Lønmodtagernes Feriemidler.

Et flertal i Folketinget har besluttet, at danskernes indefrosne feriepenge kan udbetales til oktober for at sætte gang i forbruget. Du kan dog også vælge at lade pengene stå.

Skal du bruge dine indefrosne feriemidler nu, er det en god ide at få dem udbetalt, når det bliver muligt til oktober. Skal du ikke bruge dem nu, kan du overveje forskellige opsparingsmuligheder. Der er både fordele og ulemper at være opmærksom på.

Formålet med den førtidige udbetaling er at stimulere forbruget efter coronakrisen. For rigtig mange lønmodtagere giver det god mening at få ekstra penge til forbrug nu. For andre giver det god mening at spare pengene op. Enten fordi de ikke mangler penge til forbrug, eller fordi de gerne vil have en opsparing til senere forbrug.

Hvis du allerede ved, at du gerne vil gemme feriepengene til senere forbrug, behøver du ikke at foretage dig noget. Pengene er placeret hos Lønmodtagernes Feriemidler. Der er dog også andre muligheder. Det kan du læse mere om hos Lønmodtagernes Feriemidler. 

Her kan du også få svar på en række af de mest stillede spørgsmål omkring udbetalingen.

Du kan også læse mere på muligheden for udbetaling af feriepenge under Rådgivning A-Z/ferie