Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
29. oktober 2020 Af Anette Lerche

I dag træder kravet om mundbind på bibliotekerne i kraft

For at mindske spredningen af COVID-19 har regeringen indført en række nye restriktioner. Blandt andet træder kravet om mundbind på bibliotekerne i kraft fra den 29. oktober.

Fra den 29. oktober skal danskerne til at bære mundbind på bibliotekerne. Arkivfoto

Efter input fra kulturinstitutionerne ved et møde i Kulturministeriet den 26. oktober er retningslinjerne for kultur- og idrætsområdet blevet opdateret. Det gælder især det nye tiltag omkring mundbind, mens de øvrige retningslinjer forlænges.

Forbundet Kultur og Information har løbende deltaget i møder i ministeriet og er desuden i dialog med både Bibliotekschefforeningen, HK Kommunal og Danmarks Biblioteksforening om de opdaterede retningslinjer. Netop det samarbejde glæder formand Tine Segel sig over.

- Vi har hele perioden haft et tæt samarbejde. Det er vigtigt, at det både er trygt for medarbejdere og brugere at være på bibliotekerne, og det blev tydeligt under nedlukningen i foråret, at bibliotekerne er en velfærdsinstitution, der er meget svær at undvære. Derfor er det også glædeligt, at Regeringen så tydeligt understreger, at kulturlivet skal forblive åbent, siger Tine Segel.

Få overblik over retningslinjerne

Retningslinjerne giver fortsat på flere områder mulighed for tilpasning til lokale forhold, og fra forbundets side opfordres til, at man lokalt har en tæt dialog mellem medarbejdere, ledelse, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, hvis der opstår usikkerhed omkring tolkningen.

Læs Forbundets Kultur og Informations nyhed om de nye retningslinjer fra den 24. oktober.

Du kan læse mere om de opdaterede retningslinjer på kulturområdet her. 

Der er desuden udarbejdet en Q&A forbindelse med de nye retningslinjer (kan læses nederst i retningslinjerne) 

Retningslinjer for kulturinstitutioner, hvor publikum er i bevægelse (herunder bibliotekerne her) 

Retningslinjer for kulturinstitutioner, hvor publikum er siddende