Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
23. marts 2020

Hilsen fra formanden: Ingen kender dagen

Ingen kender dagen, før solen går ned. Coronakrisen påvirker både arbejds- og privatlivet, og det kan være vanskeligt at navigere i en dagligdag, hvor alt er forandret. Formand i Forbundet Kultur og Information Tine Segel skriver her en hilsen til medlemmerne.

Tine Segel, formand Forbundet Kultur og Information, sender hilsen til alle medlemmer i de vanskelige Coronakrisetider. Arkivfoto Jakob Boserup.

Ingen kender dagen, før solen går ned. Sådan er det jo sådan set altid, men det er som om, at vi i disse uger får en helt ny erfaring med at forholde os til, at verden og hverdagen vendes op og ned. Helt konkret da statsministeren onsdag den 11. marts klokken 20.00 på et pressemøde annoncerede, at nu skulle Danmark lukke ned, og knap en uge senere iværksatte yderligere tiltag for at inddæmme smittefaren. I første omgang til udgangen af marts, men jeg tror, at vi alle forventer, at den her stilstand bliver en tilstand i flere uger, måske måneder.

Jeg tror, at vi alle forventer, at den her stilstand bliver en tilstand i flere uger, måske måneder.

Stilstand er dog ikke det rette ord at bruge. For vi har alle hver især rigeligt at tage fat i, og alle holder hårdt for. I sundhedsvæsenet og beredskabet knokler man for at passe, pleje og beskytte os alle. Og hjemmearbejdspladser er etableret, så vi kan holde gang i arbejdet hjemmefra – nu på digitale platforme. Samtidig er børnene hjemme – både de små, som skal passes og pusles, og de større, som skal holde gang i skolelivet hjemmefra. Personligt har jeg skulle vænne mig til det og finde meningen med at sidde og sende mails og arbejde, mens verden udenfor ændrer sig uge for uge, dag for dag, time for time. Men som dagene er gået, er det blevet tydeligt for mig, at styrken ved vores samfund og vores relationer netop er, at vi holder fat i hinanden, og at vi som arbejdspladser og kolleger udviser fleksibilitet. Vi skal alle lære at arbejde på denne nye måde og være opmærksom på, hvad det gør ved os, når dagen ikke kan sættes på en formel, der hedder 8-16. Således har jeg holdt telefonmøder, mens jeg trillede klapvognen med min sovende datter, og jeg har siddet hjemmefra og holdt online-bestyrelsesmøder, samt løbende mailet med både samarbejdspartnere, bestyrelse og sekretariat i døgnets ydertimer. Og jeg har fået oplevelsen af sammenhold. Vores statsminister sagde det meget rammende: »Vi passer på hinanden og klarer den sammen – på afstand«. Tak for den udmelding.

Samfundssind må potentielt være årets ord.

Samfundssind må potentielt være årets ord. Vores statsminister, regering og Folketing står samlet i en appel til os om at udvise dette og skaber nødvendige hjælpepakker til dem, der også bliver hårdt ramt på deres forretning. Vores dronning har talt med store ord til os. Intet er, som det plejer, og lad os nu vise, at vi kan leve op til at overkomme Corona-monsteret, og dets ødelæggende påvirkning på vores sundhed, økonomi og ledighed. Min indre optimist tror på, det nok skal falde på plads det hele. Også når vi er på den anden side – og det kommer vi – spørgsmålet er dog, hvornår og hvordan vi så kommer ud på den anden side. Personligt tror jeg på, at vi vil have erfaret, at der er andre måder at måle vækst og velstand, og hvad det egentlig er, som virkelig betyder noget.

Men lige nu, så handler det om at passe på hinanden, både i forhold til arbejdslivet, men også privatlivet. Og husk: Vask hænder. Hold afstand. Undgå fysisk kontakt. Bliv hjemme!

Fælleserklæring i forbindelse med Coronavirus

KL og Forhandlingsfællesskabet har som følge af Coronavirus udarbejdet en fælleserklæring. Forbundet Kultur og Information har gennem vores medlemskab af Akademikerne medejerskab af erklæringen.

Af erklæringen fremgår det, at der er behov for fleksibilitet, når der opstår behov for, at medarbejdernes opgaver ændres for at varetage kritiske funktioner i kommunerne.

Formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel udtaler, at forbundet står bag den fleksible tilgang, men at det er vigtigt, at der indgås lokale aftaler med respekt for de lokale forhold.

- Desuden skal vores medlemmer naturligvis kun løse de opgaver, der giver mening med netop deres kompetencer. Både for at udnytte ressourcerne bedst muligt, og for at sikre den klogeste opgavervaretagelse med færrest mulige fejl, siger hun. 

Fleksible løsninger

FAQ om Corona

Forbundet Kultur og Information har samlet de vigtigste informationer.

Spørgsmål og svar om coronavirus