Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
15. maj 2020

Formandshilsen til privatansatte: Brug forbundet!

Formand Tine Segel har fulgt udviklingen hos KI’s privatansatte medlemmer tæt under Coronakrisen, og det politiske arbejde fortsætter.

Tine Segel Formand Forbundet Kultur og Information

Intet er som det plejer i disse måneder – heller ikke for forbundets privatansatte medlemmer.

Jeg har løbende holdt mig orienteret om situationen for forbundets privatansatte via meldinger fra vores Rådgivning- og Forhandlingsafdeling. I de første uger efter nedlukningen blev nogen af jer berørt i form af afskedigelse, hjemsendelse på lønkompensation eller indgåelse af aftaler om midlertidig lønnedgang, men efterfølgende er vi i forbundet ikke blevet kontaktet af privatansatte. Derfor tegner der sig et billede af, at vores medlemmer i den private sektor er mindre ramt end de privatansatte i mange af vores øvrige akademiske medlemsorganisationer. Det er et lyspunkt i en ellers svær tid, og jeg håber naturligvis, at det fortsætter i den retning. Samtidig hører jeg fra Rådgivning- og Forhandlingsafdelingen, at der fortsæt sker ansættelser på privatområdet. Det er glædeligt.

Tøv ikke med at tage fat i vores rådgivning, hvis du oplever ting på din arbejdsplads, som du har behov for at vende – også i denne fase af genåbningen, hvor ikke mindst arbejdsmiljøet kommer til at være fokus ude omkring på arbejdspladserne, og det gælder jo i øvrigt også det fortsatte arbejde hjemmefra. Husk, at vi har jeres ryg.

Privatområdet har stort fokus

Hos forbundet har vi et stort fokus på privatområdet. Ligesom på mange andre områder, har aktiviteterne ikke kunnet fortsætte i samme gear, men vi glæder os til at sætte fuld skrue på det politiske arbejde med privatområdet, som allerede er i gang. Vi får også fortsat brug for jeres input.

For mange har tiden med Corona givet anledning til at bygge videre på eller erhverve sig nye kompetencer. I Forbundet Kultur og Information har vi længe tilbudt onlinekurser og webinarer som et fleksibelt tilbud til jer medlemmer. Dette har vi skruet op for i denne tid, og vi har udvidet vores udbud af onlinekurser inden for mange forskellige områder, samtidig med at vi målretter vores webinarer mod aktuelle problemstillinger. Vi kan se, at rigtig mange medlemmer benytter sig af tilbuddene og opfordrer alle til at gøre brug af dem.

Nogle medlemmer har også benyttet sig af lejligheden til at bruge vores tilbud om karriererådgivning med henblik på tjek af ansøgninger og cv samt online kurser.

Jeg håber, du allerede har haft glæde af vores online tilbud, og ellers vil jeg opfordre til at kigge på vores hjemmeside under både Kalender og Job og Karriere.

Pas godt på jer selv og hinanden!