Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
09. oktober 2020 Af Anette Lerche

Daniel Ackey er ny næstformand i KI

KI’s hovedbestyrelse har den 8. oktober udpeget Daniel Ackey som ny næstformand.

Daniel Ackey næstformand KI
Daniel Ackey er ny næstformand i Forbundet Kultur og Information.

Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse har den 8. oktober udpeget Daniel Ackey som ny næstformand.


- Jeg er meget glad for at få muligheden for at være næstformand i forbundet. Fagforeninger er sindssygt vigtige både for den enkelte og for et fags udvikling. Vores forbund står i et paradigmeskifte, og det gør rollen som næstformand meget spændende. Vi har fået nyt navn, og nu skal vi også skabe en ny opfattelse af det faglige fællesskab i forbundet, så det ikke handler om, hvor man er uddannet fra, men hvad der er arbejdets indhold. Det er en stor opgave, som jeg glæder mig til at løfte sammen med Tine Segel og den øvrige hovedbestyrelse, siger Daniel Ackey.


Daniel Ackey, der er ansat i Københavns Kommunes Biblioteker, sad i forvejen i KI’s forretningsudvalg. Han afløser tidligere næstformand Jette Fugl, der efter mere end fem år som næstformand ønskede at trække sig fra posten. Hun fortsætter sit arbejde i hovedbestyrelsen.

Daniel Ackey har blandt andet markeret sig i KI’s IT-faggruppe, der især beskæftiger sig med it og dataetik. Daniel Ackey er også KI’s repræsentant i styregruppen for Broen til fremtiden, der er en alliance på tværs af forskere, grønne organisationer og fagforeninger.