Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Brev til politikere: behov for forbedringer af ressourceforløb

KI er sammen med 63 andre organisationer en del af alliancen Værdig Reform, som ønsker at forbedre vilkårene omkring ressourceforløb for danskere, der er faldet uden for arbejdsmarkedet.

En række organisationer opfordrer de beskæftigelsespolitiske ordførere til en række forbedringer. Foto: Christoffer Regild

Fagforeninger oplever for ofte, at de medlemmer, der for alvor har brug for samfundets hjælpende hånd, bliver parkeret i ressourceforløb, der varer for lang tid og til tider er uden reelt indhold. Det er spild af samfundets penge, men endnu værre er det uværdigt for de mennesker, der bliver ramt.

I arbejdet for at forbedre vilkårene har fem organisationer, 3F, FOA, DM, BUPL samt HK, sendt et brev til ordførerne på beskæftigelsesområdet, der står bag aftalen om førtidspension og fleksjobreform, for at pege på flere områder, hvor der ønskes forbedringer.

Dette sker i forbindelse med, at parterne er i gang med at se på forbedringer af ressourceforløbene.

Brevet beskriver de forbedringer, organisationerne gerne ser gennemført, herunder et stop for modregninger, forkortelse af ventetiden samt en indføring af afklaringsgaranti.

Forbundet Kultur og Information bakker op om budskaberne i brevet og vil fortsat støtte arbejdet bag Værdig Reform.

Læs mere om samarbejdet: www.vaerdigreform.dk